EUR: 323,44 Ft
CHF: 290,88 Ft
2019. június 26., szerda
János, Pál

Belföld

Mától Magyar Nemzet néven folytatja a Magyar Idők

Még szombaton jelentette be a Magyar Idők, hogy 2019. február 6-tól a lap ezentúl Magyar Nemzet néven fog megjelenni.

A közlemény hozzátette, hogy a névváltoztatás a lap tartalmát, formátumát, árát és a kiadót nem érinti, és hogy a Magyar Nemzet a Magyar Idők alatt megszokott irányt és szerkesztőségi elveket fogja képviselni a későbbiekben is. A Magyar Idők pedig a jobboldali konzervatív újságírás etalonjának, a Magyar Nemzetnek irányvonalát követte három és fél éven keresztül, életben tartva a szellemiségét, közben a Magyar Nemzet a polgári oldal árulóinak kezén volt – írja az Origo.


A portál beszámolója szerint A névcsere nem egyszerűen szimbolikus. Ez a nap elégtétel a polgári, konzervatív tábornak, a legendás lapot újra a legendás nevén vehetik ki a postaládájukból, vagy vehetik meg az újságárusnál.

Mindannyian emlékszünk arra a napra, amikor a konzervatív oldal lapját Simicska Lajos elrabolta, valamifajta bosszú és a Hír TV-vel együtt a néppártosodó jelmezt felvevő antiszemita Jobbik és a baloldal degenerált nászának szolgálatába próbálta állítani. Aztán 2018 áprilisában, a harmadik hatalmas Fidesz-győzelem, valamint a baloldal és a kollaboránsok bukása után szemétre dobta. Igaz, akkor a Magyar Nemzet már az állampárti Népszabadság utódja volt – még a tipográfiájában is próbált arra hasonlítani. A Magyar Nemzet szellemisége közben tovább élt a Magyar Idők szerkesztőségében, és most, négy évvel az arcátlan rablás után a név is hazatér – tudatja a lap.


A Magyar Nemzet annyi kínkeserves és nehéz időszakban volt a konzervatív ember szellemi tápláléka, és nyújtott reményt a legkilátástalanabb években is. Most itt az idő, hogy újra ezen a néven jelenjen meg a nemzeti érzelmű polgárok napilapja – számol be az Origo.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek