2019. november 20., szerda
Jolán

Belföld

Megint hazudott az Index

Kocsis Máté lebuktatta az Index újabb hazugságát, miszerint az álhírgyár újságírója pénteki cikkében arról írt, hogy a kormánypártnál arra készülnek, hogy az ellenzék erőközpontokat fog elfoglalni, és mind Budapesten, mind vidéken gyengülni fog a párt pozíciója az őszi önkormányzati választásokat követően. Mindezt a „Fidesz parlamenti frakciója mellett dolgozó, neve elhallgatását kérő tanácsadókra” és egyéb szintén meg nem nevezett vezetőkre hivatkozva írta. 

Ám van egy kis gond ezzel. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője Facebook oldalán kijelentette, hogy „a frakció egyetlen tanácsadója sem beszélt sem Fábián Tamás újságíróval, sem az index.hu egyetlen munkatársával, és ezt bármilyen jogi eljárásban is vállalják”. A politikus cáfolta, hogy bármi is igaz lenne a hírportál írásából, majd egyenesen álhírnek, hamis látszatkeltésnek és az olvasók becsapásának nevezte az Index pénteki írását.


Kocsis Máté emellett felszólította az Indexet, hogy távolítsák el oldalukról az álhírt.

Cáfolat

“Az index.hu tegnap óta nagy betűkkel hirdeti az alábbi cikkét. Az írást természetesen hatalmas lelkesedéssel vette át számtalan ellenzéki médiafelület is. A szerző, Fábián Tamás hosszasan értekezik (reménykedik) a Fidesz-KDNP őszi meggyengüléséről, rossz választási szerepléséről, miközben – sugalmazását alátámasztandó – kitartóan hivatkozik “a Fidesz-frakció neve elhallgatását kérő tanácsadójával” folytatott beszélgetésére. Ez álhír, hamis látszatkeltés és az olvasók becsapása, ugyanis a frakció egyetlen tanácsadója sem beszélt sem Fábián Tamással, sem az index.hu egyetlen munkatársával, és ezt bármilyen jogi eljárásban is vállalják.

Megértem, hogy alkalmas és vállalható politikusok hiányában a liberális média végzi az ellenzéki politikai munkát, mégis azt kérem, távolítsák el az alábbi írást, mert az valótlanul hivatkozik “a frakció neve elhallgatását kérő tanácsadójára”, és ezzel megtéveszti a hírfogyasztókat!

A Fidesz-KDNP a közvélemény-kutatások szerint nagy fölénnyel élvezi a választók bizalmát, kiváló (és egyetlen alkalmas) főpolgármesterrel, és számos nagyszerű polgármester-jelölttel magabiztosan készül az önkormányzati választásokra, szemben a cikk szerzőjének lázálmaival.”

 

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek