EUR: 333,90 Ft
CHF: 304,63 Ft
2019. november 11., hétfő
Márton

Belföld

Meglőtték túszejtő fegyveres rabot

A Blikk információ szerint a rendőrség meglőtte azt a menekülő rabot, aki pénteken délután ítélethirdetés után megszerezte az egyik őr fegyverét, majd azt a fejéhez szorítva elmenekült a Fővárosi Törvényszékről. Ezt követően az ámokfutó fegyverével megállásra kényszerített egy autót, aminek utasával együtt elmenekült a helyszínről. Nem sokkal a történtek után a Magyar Rendőrség Twitter oldalán egyelőre annyit közöltek csak, hogy elfogták a férfit.

Mint arról korábban a Lokál is beszámolt, megszökött egy fogoly az ítélethirdetést követően a Fővárosi Törvényszék egyik tárgyalóterméből. A terhelt, akire garázdaság és rongálás vétsége miatt a Fővárosi Törvényszék 1 év 1 hónap börtönbüntetést szabott ki jogerősen, az ítélethirdetést követően, a kézbilincs felhelyezésekor dulakodni kezdett a büntetés-végrehajtási (bv.) őrrel. A dulakodás során a terheltnek sikerült megszerezni a bv. őr fegyverét és lábbilinccsel a lábán kimenekült a tárgyalóteremből. Az eljáróbírói tanács időközben a történtekről értesítette a Fővárosi Törvényszék Biztonsági Szolgálatát,amelynek egy tagját a menekülő terhelt fegyverrel túszul ejtette. A tússzal a terhelt az épületen kívülre távozott, ahol egy személyautót fegyverével megállásra kényszerített. Ezt követően a terhelt a túszt elengedte, majd beszállt a kocsiba és a sofőrrel együtt elhajtott a helyszínről.


A Blikk úgy tudja, hogy férfit a Szentmihályi útig üldözték a rendőrök, ahol kocsit akart váltani, de az általa leállított Mercedes sofőrjét nem tudta kirángatni az autóból. Ekkor értek oda a rendőrök, mire a fegyveres férfi feléjük lőtt. A rendőrök viszonozták a tüzet, eltalálták a szökevényt. A férfit válságos állapotban vitte kórházba a mentő.

Kapcsolódó Cikkek