EUR: 317,10 Ft
CHF: 279,65 Ft
2019. február 20., szerda
Aladár, Álmos

Külföld

Megölte húga nem muszlim párját

A franciaországi Gard megyei bíróság harminc év szabadságvesztésre ítélte Samir Kouidert, aki még 2013-ban végzett húga barátjával, ugyanis nem tetszett neki, hogy a nő egy franciával jár, nem pedig egy muszlim emberrel.

A bíróság elutasította a 29 éves migráns fellebbezését, melynek alapja az volt, hogy a gyilkosságot hirtelen felindulásból követte el. Kouider a tárgyalás során azt állította, hogy lábon szúrta áldozatát. Az igazságügyi orvos szakértő viszont megállapította, hogy a vádlott az áldozat nyaki vénáját vágta el, valamint a tüdejét is összeszurkálta a gyilkos fegyverrel.


Kouider azt is hiába tagadta, hogy az emberölést rasszista és vallási indítékból követte el, a bíróság kimondta, hogy a gyilkos korábban többször hangoztatta: nem fogadja el, hogy muszlim vallású húga egy nem muszlim, fehér franciával alkot egy párt.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek

 • Frontex: A migrációs nyomás az EU külső határain továbbra is jelentős

  Frontex: A migrációs nyomás az EU külső határain továbbra is jelentős

  Noha a migrációs nyomás az Európai Unió külső határain továbbra is jelentős, nincs “égető válság”, az illegális bevándorlás szintje az egymást követő öt évet vizsgálva tavaly a legalacsonyabb volt – közölte az unió határvédelmi ügynöksége, a Frontex 2018-as adatokat rögzítő éves jelentésében szerdán.

 • Változatlanul nagy az iszlamista terror veszélye Németországban

  Változatlanul nagy az iszlamista terror veszélye Németországban

  – Az Iszlám Állam (IÁ) nevű terrorszervezet szinte teljes megsemmisülésének ellenére változatlanul nagy az iszlamista terrortámadások veszélye Németországban – mondta a német szövetségi bűnügyi hivatal (BKA) vezetője szerdán egy berlini konferencián.

 • A brüsszeli bürokrácia le akarja tagadni a bevándorláspárti terveket

  A brüsszeli bürokrácia le akarja tagadni a bevándorláspárti terveket

  A brüsszeli bürokrácia le akarja tagadni a bevándorláspárti terveket, az Európai Parlament és az Európai Bizottság korábbi döntései és állásfoglalásai azonban lebuktatják őket – mondta Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára szerdai sajtótájékoztatóján, Budapesten.