2020. július 05., vasárnap
Emese, Sarolta

Egyéb XVIII.kerület

Megszépült környezet és változatos programok

Beépítettek egy nyolcágú csillagot a Kossuth téren található református templom előtti tér kövezetébe, valamint a református és a katolikus templom között kialakították az ízléses sárga járdát. A szépen megújult környezet még nem minden, belül is zajlanak munkálatok, és számtalan érdekes programmal készülnek a reformátusok. A modernizáció jegyében a neten is követhetők az istentiszteletek.

Ahogy kitavaszodik, akkor látszik majd igazán, milyen szép lett a környezet ( Fotó: Sáfár Tibor)

− Hamarosan befejeződik az altemplomi színházhelyiségünkben a padló burkolása és a festés. Viszont, hogy úgy mondjam, küzdünk az orgonánk felújíttatásával, amihez kevesen értenek. A megcsináltatása sokba kerül és sokáig tart, de sosem csüggedünk − nyilatkozta az önkormányzat honlapjának Sándor Gabriella segédlelkész, hozzátéve, idén is sok programmal készülnek. − Tavasszal lesz egy szabadtéri evangelizációnk. Bódis Miklós erdélyi lelkész megígérte, hogy újra eljön hozzánk. Sokakra volt nagy hatással a legutóbbi igehirdetése is. Megtiszteltetés számunkra, hogy budapesti tartózkodásai alkalmával nálunk szokott szolgálatot vállalni. Augusztus első hetében lesz nyelvi táborunk. Érkeznek tanárok Észak-Karolinából, az angliai Peterborough-ból, valamint Nürnbergből is. Visszatérő vendégekről van szó, őszintén elkötelezett emberekről. A nyaralásukat áldozzák föl, ahelyett jönnek el hozzánk. Mindezen túlmenően természetesen tartjuk a kapcsolatot a határon túli honfitársainkkal, a kárpátaljaiakkal, az erdélyiekkel is. Vagy mi megyünk hozzájuk, vagy ők jönnek hozzánk. Országosan májusban ünnepeljük a magyar református egység napját. Július végén, akárcsak tavaly, újra szervezünk Csillagpont ifjúsági találkozót. Nagypénteken este passiós istentiszteletet tartunk a Kossuth téren, és most sem felejtjük el az ötnapos klubot a Havanna-játszótéren.


Most még hideg lenne itt üldögélni ( Fotó: Sáfár Tibor)

 

Az ajtó mindenki előtt nyitva áll ( Fotó: Sáfár Tibor)

− Az itt elhangzó igehirdetések elég biblikusak, ez most igen népszerű, de a személyes találkozást azért nem pótolják. Gyakorta látom a túlcsorduló hálát az igehallgatók között, mert olyan dolgot kapnak, amit csak a személyes jelenlét tud adni.

Kapcsolódó Cikkek