2019. november 18., hétfő
Jenő

Sport

Megszokták a magyar riportert a Super Bowlon

Tizenharmadszor közvetíti Faragó Richárd, a Sport TV riportere a nálunk is egyre népszerűbb Super Bowlt, az amerikai foci legnagyobb eseményét. Az atlantai New England Patriots–LA Rams meccs nem csak Amerikát hozza lázba.

Faragó Richárd minden szerénytelenség nélkül állítja, hogy már nem nézik európai csodabogárnak a Super Bowlon edződött tengerentúli kollégák. Sőt már-már baráti kapcsolatba került egyik-másik riporterrel, szóval elfogadták, hogy a világnak ezen a táján is érdeklődnek az amerikai futball iránt. Talán nem véletlen, hogy néhány éve az ESPN sportcsatorna is interjút készített vele arról, hogyan indult a sportág magyarországi karrierje.


 

 EPA/JOHN CETRINO

  • Az amerikai futball egyre népszerűbb – nyilatkozta Atlantába indulása előtt a Sport Tv riportere. – Az NFL elsősorban Ázsiát akarja megnyerni, az elmúlt években három kínai és két japán stáb közvetíti a döntőt. Az Államokban százmilliónyian nézik a Super Bowlt, Ázsiában legalább ugyanennyien, s ott van még Mexikó. Európában a briteknek szinte kötelező, hiszen náluk ugyancsak játszanak alapszakaszmeccset, és többek között mi is élőben sugározzuk a Super Bowlt.

A riporter szerint a legnagyobb élményt az jelenti, hogy személyesen beszélhet a félistenekként tisztelt futballistákkal. Sajnos a Patriots legnagyobb csillagával, Tom Bradyvel még nem készített interjút, a magyar stáb csak két-három emberből áll, így inkább a kevésbé fényes csillagokat faggatják.

– Az idei Super Bowl egyik érdekessége a más sportágakban is tapasztalható Los Angeles–Boston rivalizálás. Szerény véleményem szerint inkább a bostoni Patriotsnak áll a zászló, a rutinjuk miatt.


Magyar vonatkozása is van az idei Super Bowlnak, ugyanis az atlantai stadion előtt áll Szőke Gábor Miklós acél sólyomszobra. A művet 2017-ben Arthur Blank, az Atlanta Falcons tulajdonosa megbízásából készítette el. Egyébként a FTC Üllői úti stadionja előtt álló acélsast is a művész jegyzi.


Kapcsolódó Cikkek