EUR: 322,00 Ft
CHF: 287,67 Ft
2019. június 18., kedd
Arnold, Levente

Egyéb Tatabánya

Megtelt az Árpád tér a Malacságokon

Az idén is hatalmas érdeklődés övezte a megyeszékhely hagyományos rendezvényét: a Tatabánya Pont által szervezett VI. Tatabányai Malacságokon egész nap tele volt az Árpád tér.

Versenyzőkből sem volt hiány, hiszen több mint húsz csapat mérkőzött meg a kolbásztöltőversenyen. A nemes versengésben végül a „Fekve tölts!” csapata bizonyult a legjobbnak, megelőzve az Összefogás Tatabányáért Egyesület együttesét és a Kóbor-Ló Söröző csapatát. A legfinomabb kolbászok elismerése mellett különdíj járt a Ju Kaja Do legvidámabb hölgyeinek, a Bél-A-Cél csapat legjobb kedvű urainak és a legegyedibb megjelenésért a Bánhidai Baráti Kör Egyesület képviselőinek. A siket és nagyothalló versenyzőkből álló Turul Deaf Tatabánya tagjai pedig a zsűri elnökének, egyben a rendezvény ötletgazdájának, Magyarné Kocsis Andreának a különdíját vehették át, aki hangsúlyozta: az idei program is kiváló hangulatban telt.


A kóstolókat senki nem hagyta volna ki

Az esemény a város húsüzletei számára is jó lehetőség, hogy megmutassák, milyen jó minőségű húst forgalmaznak

Amikor megálmodtuk a Malacságokat, éppen ilyen jókedvű eseménynek képzeltük – fogalmazott Magyarné Kocsis Andrea, aki hozzátette: a zsűri elnökeként örömmel látja, hogy a kolbásztöltőversenyre évről évre rengeteg jelentkező visszatér. Szavaihoz csatlakozott Schmidt Csaba polgármester is, aki minden csapattal váltott néhány szót.

A február már elképzelhetetlen a Malacságok nélkül a városban, hiszen a tatabányaiak nagyon megszerették ezt a rendezvényt – hangsúlyozta a városvezető. – Ez egy kiváló lehetőség a tatabányai húsboltok számára is, hogy megmutassák, milyen jó minőségű portékákkal várják a vásárlókat.


Látva a remek hangulatot és a rengeteg látogatót, természetesen a szervezők is elégedetten értékelhettek.

Szerencsére úgy tűnik, a Malacságok évről évre tartja népszerűségét – mondta Szutter Levente, a szervező Tatabánya Pont vezetője. – Jó érzés látni, hogy mind a kolbásztöltőverseny, mind a gasztronómiai vásár vonzó a tatabányaiak számára. A látványdisznóvágás pedig olyan program, amilyet a városban élők egy része korábban nem élt át személyesen.

A mulatság természetesen nem lehetett volna teljes zeneszó nélkül. Délelőtt DJ Bóli gondoskodott a jó hangulatról, helyenként igazi fesztiválhangulatot teremtve, míg délután a TNT idézte fel népszerű slágereivel a 90-es évek hangulatát.

Kapcsolódó Cikkek