2019. november 19., kedd
Erzsébet

Egyéb Dunaújváros

Megújul a csónakház

Csaknem százmillió forint értékben végeznek felújítást a Dunaferr SE Kajak-Kenu Szakosztályának vízi sporttelepén. A helyiek körében csak csónakházként emlegetett épület belülről szinte teljesen megújul.

Mint azt Pető Zsolt, a szakosztály elnöke elmondta, a több évtizedes épület belső részeit gyakorlatilag megépítésük óta nem újították fel.  A jelenlegi beruházás során a teljes burkolatot kicserélik – beleértve a padlót és a falakat –, valamint felújítják a vizes blokkokat, a fűtési rendszert, az épületgépészeti berendezéseket, továbbá az elektromos hálózatot, utóbbi eredményeként nagymértékben javul az épület energetikai hatékonysága.


A teljes belső teret renoválják

A csónakház konditermét is kibővítik, hiszen mint elárulta, a frekventált időszakokban meglehetősen kényelmetlen körülmények között edzhetnek a sportolók, mivel – szerencsére – egyre nő az egyesület létszáma. Az edzőterem a munkálatok után 200 négyzetméteresre bővül. Szükség lesz továbbá a zuhanyzók és az öltözők átalakítására is, mivel a GINOP-pályázatnak köszönhetően túrakenusok, hobbisportolók is látogatják a csónakházat, akik számára szintén biztosítaniuk kell a mosakodási lehetőséget. A felújítás költségeiből 65 millió forintot az Emberi Erőforrások Minisztériuma biztosít a Kajak-Kenu Szövetség közvetítésével. További 27 millió forintot pedig Dunaújváros önkormányzata bocsát az egyesület rendelkezésére. Legutóbb a külső szigetelés újult meg 25 millió forint értékben, amelyből ötmillió forintot a Dunaferr SE vállalt magára.

Kapcsolódó Cikkek

  • A kórházigazgató emlékére

    A kórházigazgató emlékére

    75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

  • Tesztüzemben a Zerge

    Tesztüzemben a Zerge

    Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.