EUR: 322,44 Ft
CHF: 287,24 Ft
2019. június 18., kedd
Arnold, Levente

Egyéb Dunaújváros

Megújul a csónakház

Csaknem százmillió forint értékben végeznek felújítást a Dunaferr SE Kajak-Kenu Szakosztályának vízi sporttelepén. A helyiek körében csak csónakházként emlegetett épület belülről szinte teljesen megújul.

Mint azt Pető Zsolt, a szakosztály elnöke elmondta, a több évtizedes épület belső részeit gyakorlatilag megépítésük óta nem újították fel.  A jelenlegi beruházás során a teljes burkolatot kicserélik – beleértve a padlót és a falakat –, valamint felújítják a vizes blokkokat, a fűtési rendszert, az épületgépészeti berendezéseket, továbbá az elektromos hálózatot, utóbbi eredményeként nagymértékben javul az épület energetikai hatékonysága.


A teljes belső teret renoválják

A csónakház konditermét is kibővítik, hiszen mint elárulta, a frekventált időszakokban meglehetősen kényelmetlen körülmények között edzhetnek a sportolók, mivel – szerencsére – egyre nő az egyesület létszáma. Az edzőterem a munkálatok után 200 négyzetméteresre bővül. Szükség lesz továbbá a zuhanyzók és az öltözők átalakítására is, mivel a GINOP-pályázatnak köszönhetően túrakenusok, hobbisportolók is látogatják a csónakházat, akik számára szintén biztosítaniuk kell a mosakodási lehetőséget. A felújítás költségeiből 65 millió forintot az Emberi Erőforrások Minisztériuma biztosít a Kajak-Kenu Szövetség közvetítésével. További 27 millió forintot pedig Dunaújváros önkormányzata bocsát az egyesület rendelkezésére. Legutóbb a külső szigetelés újult meg 25 millió forint értékben, amelyből ötmillió forintot a Dunaferr SE vállalt magára.

Kapcsolódó Cikkek