EUR: 334,58 Ft
CHF: 305,93 Ft
2019. november 17., vasárnap
Gergő, Hortenzia

Egyéb Miskolc

Megújul a József Attila Könyvtár

Két éve teljesen felújították a könyvtár elektromos rendszerét, a beruházást Miskolc városa finanszírozta. Most a Nemzeti Kulturális Alap pályázatán nyert 3,5 millió forintot a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár – ebből és intézményi forrásból újulnak meg a József Attila fiókkönyvtár földszinti terei március végéig: a fogadótér, a gyermek- és a felnőttrészleg, valamint a kiszolgáló helyiségek.

Új polcok, fotelek, székek, asztalok, szőnyegek és függönyök érkeznek, és természetesen a könyvtárak is kifestik. A munka a gyermekrészlegben ezen a héten elkezdődött, valószínűleg február végére éri el a felnőttolvasót. Mindeközben a könyvtár a szokásos módon, hétköznapokon 10–18 óra között várja olvasóit, és a klubfoglalkozásokat is megtartják. A munka előrehaladtával azonban egyre több könyv kerül majd dobozba – mintegy 30 ezer kötetet kell megmozgatni! –, így gyakrabban előfordulhat, hogy a város másik könyvtárából kell átkérni a keresett könyvet.


A munka ideje alatt a könyvtár továbbra is várja olvasóit és a klubok is folyamatosan működnek

Az olvasójegy érvényes a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár központi épületében és minden fiókkönyvtárban, így az olvasók maguk is igénybe vehetik azok szolgáltatásait – ez különösen a visszarendezés idejében lesz érdekes, mert akkor, várhatóan március második felében rövid időre bezár a József Attila Könyvtár.

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.