EUR: 322,00 Ft
CHF: 287,67 Ft
2019. június 18., kedd
Arnold, Levente

Egyéb Miskolc

Megújul a József Attila Könyvtár

Két éve teljesen felújították a könyvtár elektromos rendszerét, a beruházást Miskolc városa finanszírozta. Most a Nemzeti Kulturális Alap pályázatán nyert 3,5 millió forintot a II. Rákóczi Ferenc Megyei és Városi Könyvtár – ebből és intézményi forrásból újulnak meg a József Attila fiókkönyvtár földszinti terei március végéig: a fogadótér, a gyermek- és a felnőttrészleg, valamint a kiszolgáló helyiségek.

Új polcok, fotelek, székek, asztalok, szőnyegek és függönyök érkeznek, és természetesen a könyvtárak is kifestik. A munka a gyermekrészlegben ezen a héten elkezdődött, valószínűleg február végére éri el a felnőttolvasót. Mindeközben a könyvtár a szokásos módon, hétköznapokon 10–18 óra között várja olvasóit, és a klubfoglalkozásokat is megtartják. A munka előrehaladtával azonban egyre több könyv kerül majd dobozba – mintegy 30 ezer kötetet kell megmozgatni! –, így gyakrabban előfordulhat, hogy a város másik könyvtárából kell átkérni a keresett könyvet.


A munka ideje alatt a könyvtár továbbra is várja olvasóit és a klubok is folyamatosan működnek

Az olvasójegy érvényes a II. Rákóczi Ferenc Könyvtár központi épületében és minden fiókkönyvtárban, így az olvasók maguk is igénybe vehetik azok szolgáltatásait – ez különösen a visszarendezés idejében lesz érdekes, mert akkor, várhatóan március második felében rövid időre bezár a József Attila Könyvtár.

Kapcsolódó Cikkek