EUR: 323,53 Ft
CHF: 290,52 Ft
2019. június 27., csütörtök
László

Egyéb Veszprém

Megújult a gyulafirátóti orvosi rendelő

Közel 70 millió forintból újították fel a gyulafirátóti orvosi rendelőt. Az épületben felnőtt- és gyermekháziorvosi praxis, valamint védőnői szolgálat is működik.

Kicserélték a nyílászárókat, szigetelték a homlokzatot és a tetőfödémet (fotó: Domján Attila)

Az uniós és állami támogatásból megvalósult projektben két rendelő és a hozzájuk tartozó kiszolgáló helyiségek, várótermek felújítását, két háziorvosi praxis fejlesztését valósították meg. Az épületben dr. Szabó Tamás háziorvos és dr. Dékán Annamária gyermekháziorvos gondoskodik a lakosság egészségéről – a körzethez 3180 fő tartozik.


Az épületet Cziráki Zsolt, Czaun János és Brányi Mária adták át a háziorvosoknak: dr. Dékán Annamáriának és dr. Szabó Tamásnak (fotó: Domján Attila)

Az épületegyüttes szerkezetileg ugyan jó állapotban volt, energetikai korszerűsítéséhez azonban a homlokzati falak és a padlásfödém hőszigetelésére, a homlokzati nyílászárók cseréjére volt szükség. A rendelőkhöz tartozó mosdókat akadálymentesítették, a gyermekorvosi egységben a váró- és a rendelőhelyiségeket megcserélték, ugyanis az új tájolás kedvezőbb az akadálymentesítés szempontjából. Az épület elavult elemeit: a belső padlókat, falburkolatokat, belső ajtókat, elektromos hálózatokat, gépészeti rendszereket, szanitereket, fűtési hőelosztókat is elbontották, illetve kicserélték és modernizálták.

A szűk utcában nehézkes parkolást új, térkövezett parkolóhelyekkel oldották meg (fotó: Domján Attila)

A tavaly tavasszal elkezdett felújítás decemberben fejeződött be, a rendelés azonban ez idő alatt is itt zajlott: a két háziorvos úgy alakította ki a rendelési idejét, hogy meg tudjanak osztozni azon a helyiségen, amelyiket éppen nem érintette a munka. Az épületet Brányi Mária alpolgármester, Czaun János, a városrészi önkormányzat vezetője és Cziráki Zsolt, a kivitelező Min-Tech Kft. vezetője adta át az orvosoknak és a lakosságnak.


Kulturált környezet várja a betegeket (fotó: Domján Attila)

Kapcsolódó Cikkek