2019. június 19., szerda
Gyárfás

Egyéb Nyíregyháza

Megújult a zöld irodaház

Hét kormányhivatal által használt ingatlan, köztük a nyíregyházi zöld irodaház és a megyeháza B épülete újult meg energetikailag egy uniós projekt keretében. Az ünnepélyes átadáson részt vett dr. Tuzson Bence közszolgálatért felelős államtitkár is, aki azt mondta, ezzel az állam szempontjából példamutató lépéssel nemcsak a települések szépültek, hanem az energiafelhasználás is hatékonyabb lett, ami az egész ország szempontjából is fontos. A zöld irodaházban közel 240 millió forintból cserélték ki a nyílászárókat, a radiátorokat, és a hőszigetelés mellett napelemeket is kapott az épület, mely megőrizte jellegzetes zöld színét.

Az ikonikus irodaház teljes körű energetikai megújulása 240 millió forintba került

Akkor tud fejlődni és megerősödni egy város, ha jó a vezetése. Kívülről államtitkárként, kormánymegbízottként lehet segíteni egy városnak, egy településnek, de igazán akkor lehet tenni érte, ha megvan az elhatározás és az akarat, vannak tervek. Nyíregyháza vezetése nagyon sokat tett annak érdekében, hogy ilyen tervek legyenek, de ezen túl a tettek mezejére is lépett. Gratulálok a polgármester úrnak ahhoz a munkához, amit az utóbbi időszakban itt, Nyíregyházán elvégzett, mert az ő munkája nélkül, azt gondolom, ez a mostani fejlesztés sem valósulhatott volna meg – fogalmazott az államtitkár.


A megyeházán tartott ünnepség végén a meghívottak a zöld irodaház épülete elé vonultak, ahol szimbolikusan is átadták rendeltetésének az épületet, amely a Kormányhivatal foglalkoztatási főosztályának, valamint az agrár- és vidékfejlesztést támogató főosztályának ad helyet.

Dr. Tuzson Bence államtitkár az ünnepélyes átadáson

 

Kapcsolódó Cikkek