EUR: 322,44 Ft
CHF: 287,24 Ft
2019. június 18., kedd
Arnold, Levente

Egyéb VIII.kerület

Megújult rendelő a Szigony utcában

Február elejétől megújult gyermekorvosi rendelő szolgálja a környékbeli gyerekek gyógyulását a Szigony utcában. A most befejezett projekt a józsefvárosi rendelő-felújítási program része volt, és ez tovább folytatódik.

Teljesen megújultak a rendelők és a védőnői helyiségek a Szigony utcai gyermekorvosi rendelőben. Ennek során kicserélték a teljes aljzatot, az oldalfali és mennyezeti burkolatot, a gépészeti és elektromos berendezéseket, vezetékeket, világítást és a gépészeti lefolyórendszereket. Továbbá leszigetelték a lapos tetőt, és kijavították az utcafronti lábazatot. Kiépítették a teljes hűtő-fűtő klímaberendezést, szellőzőrendszert és az elektromos fűtési rendszert. Csak a homlokzati ablakok maradtak a régiek, hiszen azokat a panelprogram keretében néhány éve cserélték.


Kívülről is megújult a rendelő

Sára Botond polgármester az átadáson egy defibrillátort nyújtott át dr. Kelemen Márton gyermekorvosnak

– Egy csaknem százmillió forintos beruházás keretében elkészült a gyermekorvosi rendelő. Az első napon vagyunk, azért is jöttem el, hogy megnézzem, milyen apróságokra lehet még szükség – fogalmazott Sára Botond polgármester február 4-én, a megújult intézmény hivatalos átadóján. Emellett dr. Kelemen Márton gyermekorvosnak átadta a kerületi háziorvosi rendelők számára tavaly beszerzett defibrillátort. A polgármester a szomszédos, szintén felújított, ám decemberben egy tűzesetben súlyos károkat szenvedett felnőttrendelőről is tájékoztatott.

– Jelenleg a tűz által okozott károkat javítják ki, tavasszal a felnőttrendelőt is átadják – mondta.


A további egészségügyi fejlesztésekkel kapcsolatban a polgármester kiemelte: az idei év egyik legnagyobb egészségügyi beruházása a Szent Kozma Egészségügyi Központ eszközbeszerzése lesz, amelyben 230 millió forintból körülbelül 60-70 darab új műszert tudnak biztosítani. Arról is beszélt, hogy az önkormányzat tervezi a 24 órás sürgősségi ellátás kerületbe való költöztetését, hiszen jelenleg a nyolcadik és kilencedik kerület közösen látja el az ügyeletet.

Kapcsolódó Cikkek