2019. november 17., vasárnap
Gergő, Hortenzia

Egyéb XVII.kerület

Megváltozott a HÉV-menetrend

A MÁV Budapest–Hatvan vasútvonalán zajló felújítási munkái miatt fontos menetrendi változásokra kell számítania a H8-as és a H9-es HÉV-vel utazóknak. A hétfőn életbe lépett változások várhatóan december közepéig, főképp hétköznap csúcsidőben érintik az arra közlekedőket − tájékoztatott a MÁV.

Ne megszokásból közlekedjünk!
MTVA/Jászai Csaba

Közleményükben kiemelték, fontos, hogy a H8-as és a H9-es HÉV-vonal fővároson kívül eső szakaszán utazók ne megszokásból közlekedjenek a következő időszakban, a HÉV-menetrend változása miatt pedig lehetőleg előre tervezzék meg utazásukat. Az állomásokon az utasokat a MÁV-HÉV és a BKK munkatársai tájékoztatják a megváltozott közlekedési rendről, valamint térképes szórólapokkal is segítik az eligazodást. A Gödöllő és Budapest között utazók számára a vonatpótló busz alternatívája lehet a H8-as HÉV, ezért a vasúti felújítás okozta kényelmetlenségek enyhítése, valamint a várhatóan megnövekedő utasforgalom kiszolgálása érdekében a reggeli időszakban a H8-as vonalon egyes HÉV-ek Cinkota és Kerepes között gyorsított vonatként közlekednek, emellett több HÉV indul Kerepestől az Örs vezér tere felé; számos vonat indulási időpontja megváltozik. Munkanapokon csúcsidőben a csömöri vonalon utazóknak Cinkota állomáson át kell szállniuk.


Címkék

Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.