2019. november 13., szerda
Szilvia

Egyéb Szekszárd

Méhészek találkoztak

Ez klímaváltozási kérdés is

Február 16-án 15. alkalommal szervezték meg a Szekszárdi Tavaszváró Méhésznapot. Az egész napos eszközvásár mellett előadásokra is várták az érdeklődőket, amelyek fókuszában a klímaváltozás okozta kihívások, a méhegészségügy és a hatékony termelési technológiák álltak.


Az előző évekhez hasonlóan idén is nagy érdeklődés övezte a szakmai találkozót Fotó: Nagy Nándor

Nagyernyei Attila, a Tolna Megyei Méhész Egyesület elnöke elmondta, hogy megyénkben rendszeresek a méhészszakmai rendezvények, oktatások. Harminc éve aktív méhészklubok, egyesületek működnek a régióban.

– Tizenötödik alkalommal rendeztük meg a Szekszárdi Tavaszváró Méhésznapot. Erre a jubileumi alkalomra megpróbáltuk úgy kiválasztani az előadókat és a témákat, hogy ne csak a szakmabeliek érdeklődjenek iránta. Mindenképpen szeretném kiemelni dr. Hajnal Klárát, aki klímakutató. Rendezvényünkön a klímaváltozásról tartott előadást, de nemcsak méhészszempontból, hanem annak az egész emberiségre és az állatvilágra, a természetre gyakorolt hatásáról is. A nap további részében méhegészségügyi ismeretekkel gazdagítottuk a méhészek tudását, többek között az atkairtási technológiákról tartottak előadást, ahol olyan szerekről hallhattunk, amelyek alternatívát nyújthatnak arra, hogy a biovédekezés irányába mozduljon el a szakma – részletezte Nagyernyei Attila.

A profi méhészetekben használható legmodernebb gé­pektől, a hobbyszintig mindenki megtalálhatta a számára megfelelő terméket Fotó: Nagy Nándor

Az egész nap tartó előadásokkal párhuzamosan méhészeti eszközök vásárával is várták az érdeklődőket a Babits Mihály Kulturális Központban. A profi méhészetekben használható legmodernebb gé­pektől a hobbiszintig mindenki megtalálhatta a számára megfelelő terméket.

Címkék

Kapcsolódó Cikkek

  • A Felvidéken járt Miklós Péter

    A Felvidéken járt Miklós Péter

    A felvidéki Selye János Egyetem novemberben rendezte meg VII. Nemzetközi Tudományos Szimpóziumát Többség–kisebbség együttélés címmel.

  • Fakutyával táncoltak

    Fakutyával táncoltak

    Hogy mi is a fakutya? Nos, mindenki úgy ismeri, mint a korcsolya és a szék keveréke, melyen ülve valaki egy vagy két hegyes bottal löki magát előre.