2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Egyéb Eger

Mese meseszerű gazdára találása

Még szilveszter napján, valószínűleg a petárdák és a  tűzijátékok zajától menekülve találták meg azt a puli kutyust, aki január elsején a Budapest–Hatvan vasútvonalon utazott egyedül. A vonat kalauza hajnalban lekísérte a megriadt állatkát a hatvani forgalmi irodába, ahol megmelegedhetett, és kapott ételt is.

Nagyon félt, lehetett látni, hogy valamitől rettenetesen megijedhetett, de miután a hatvani MÁV-alkalmazottak megnyugtatták, megetették teljesen felengedett. Ezt követően értesítették a hatvani Kutyaszív Alapítványt, akik azonnal elvitték, a később Mese névre keresztelt pulit – náluk egy hónapot vendégeskedett az eb. Rudas Aranka, a Kutyaszív Alapítvány elnökének meglátása az volt, hogy Mese valószínűleg gazdis, sőt szobakutya lehetett. Bár chipet nem találtak benne, de a bundájáról arra lehet következtetni, hogy az elkóborolt ebnek a kutyakozmetika sem ismeretlen.


Mivel egy kifejezetten jól szocializált, kedves állatkáról van szó, az alapítvány elnöke kifejezetten gondoskodó gazdi jelentkezését várta, aki főként lakásban, családtagként fogja örökbe fogadni Mesét. Az eredeti gazdi egy hónap múlva sem jelentkezett… Egyik nap egy nagyon kedves úr telefonált, hogy szeretné a híradásokban szereplő kutyust magához venni. Miután a Kutyaszív Alapítvány elnöke megbizonyosodott arról, hogy a leendő gazdi megfelelő választás lesz az ebnek, sor került az örökbeadásra, amelyre a gazdi vonattal érkezett a hatvani vasútállomásra – és azzal is távozott: az immáron a boldog, gazdis Mesével!

Kapcsolódó Cikkek