EUR: 314,57 Ft
CHF: 278,89 Ft
2019. március 21., csütörtök
Benedek

Külföld

Michelin-csillagos étteremben felszolgált gomba okozhatta egy nő halálát

A valenciai RiFF étteremben vacsorázott férjével és kisfiával az a 46 éves nő, aki feltehetőleg az étteremben felszolgált gombás ételtől másnap meghalt.

María Jesús Fernández Calvo az előkelő étteremben rizses és kucsmagombás fogást rendelt. María másnap reggel hunyt el hányás és hasmenés után. Hasonló tünetekkel még 23 ember került kórházba, akik szintén az étteremben ettek. Azt egyelőre még nem tudják, hogy a nő halála valóban mérgezésből, vagy esetleg a hányás miatti fulladásból történt – írja az Origo.


A kezdetektől fogva teljes mértékben együttműködtem a valenciai egészségügyi hatósággal annak érdekében, hogy tisztázzam a tényeket, remélve, hogy a lehető leghamarabb meg tudjuk állapítani az okokat – mondta Bernd Knöller német szakács és étteremtulajdonos, aki erre az időre bezáratta a vendéglátóhelyet. Hozzátette, hogy az első Michelin-csillagot 2009-ben megnyert étteremnél semmilyen problémát nem találták egy napokkal korábbi egészségügyi vizsgálatnál. A hatóságok még vizsgálják a halál és a rosszullétek okát – számol be az esetről a portál.

Kapcsolódó Cikkek