EUR: 322,36 Ft
CHF: 287,95 Ft
2019. június 16., vasárnap
Jusztin

Egyéb XV.kerület

Minden, ami a kertben megterem

Immár hagyomány, hogy télen magbörzét tartanak a kerületben, hogy a kertészkedők tanulhassanak egymástól. 

Volt itt minden…

A Csokonai Művelődési Házban Székely Gyöngyvér kertészmérnök és meghívott vendégei a biztonságos magfogás elméletéről és gyakorlatáról tartottak előadást. Mint kiderült, ez a tudás azért fontos, hogy a beteg, vírusos, fertőző magokat ne szaporítsák tovább. Vannak növénycsoportok, amelyek átporozzák egymást, de ezen a magbörzén az is kiderült, hogy ez milyen módszerrel kerülhető el, és az ültetésüknél mi az optimális távolság.
Ehhez hasonló és még számos praktikát hallhattak az érdeklődők a saját kertben fogott vetőmagokkal kapcsolatban. Persze mint minden évben, idén is bárki elhozhatta saját magjait, és indulhatott a cserebere.


Kapcsolódó Cikkek

 • Légy szíves! Légy színes!

  Légy szíves! Légy színes!

  Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.

 • Hendrix-műsor Tátraival

  Hendrix-műsor Tátraival

  A hejőcsabai Gárdonyi Parkban, varázslatos környezetében, június 28-án lehet majd egy különleges zenei csemegét nézni-hallgatni.

 • GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.