2019. november 17., vasárnap
Gergő, Hortenzia

Egyéb XV.kerület

Minden, ami a kertben megterem

Immár hagyomány, hogy télen magbörzét tartanak a kerületben, hogy a kertészkedők tanulhassanak egymástól. 

Volt itt minden…

A Csokonai Művelődési Házban Székely Gyöngyvér kertészmérnök és meghívott vendégei a biztonságos magfogás elméletéről és gyakorlatáról tartottak előadást. Mint kiderült, ez a tudás azért fontos, hogy a beteg, vírusos, fertőző magokat ne szaporítsák tovább. Vannak növénycsoportok, amelyek átporozzák egymást, de ezen a magbörzén az is kiderült, hogy ez milyen módszerrel kerülhető el, és az ültetésüknél mi az optimális távolság.
Ehhez hasonló és még számos praktikát hallhattak az érdeklődők a saját kertben fogott vetőmagokkal kapcsolatban. Persze mint minden évben, idén is bárki elhozhatta saját magjait, és indulhatott a cserebere.


Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.