EUR: 353,05 Ft
CHF: 332,23 Ft
2020. július 04., szombat
Ulrik

Extra

Mindenkivel lepacsizott David Duchovny

A kétszeres Golden Globe-díjas amerikai színész, az X-akták Fox Mulder ügynöke, a Kaliforgia Hank Moodyja és számos más sorozat, sikerfilm főszereplője, David Duchovny hétfő este fergeteges koncertet adott a Mom  Sportban. Duchovny mindenkit meglepett közvetlenségével és felkészültségével, a magyar szavakon felül műsora záróakkordjaként még a kőleves történetét is elmesélte.

(Fotó: Cser Dániel)

Visszafogottan kezdett a színpadon David Duchovny és meglepően fiatal zenekara tegnap este a Mom Sportban. Eleinte a közönség sem kapta el a fonalat, ám az 58 éves sztár közvetlenségének köszönhetően hamar oldottá vált a hangulat. A kezdeti bátortalanság valószínűleg abból fakadt, hogy noha Duchovny-nak rengeteg rajongója van, azok inkább csak a színészi alakításai miatt szeretik, a zenéit már annál kevesebben ismerik. Ennek ellenére a színész előadása meglehetősen hiteles volt, jól mozgott a színpadon, és noha csak néhány évvel ezelőtt kezdett el zenélni, profin összedolgozott társaival.


Egy alkalommal például kihúzódott a mikrofonja, amit szinte alig lehetett észrevenni, hála a vokalistának, aki egy szempillantás alatt kapcsolt és átvette David szerepét. A zenész egyébként a közönséggel is nagyon jól kommunikált, koncertje közben számtalan magyar szót használt, és többször is lejött a színpadról, hogy lepacsizzon az emberekkel. Még a lelátó legtetejére sem volt rest felszaladni, hogy az utolsó sorban ülőket is magához ölelje. Ennek köszönhetően a műsor vége felé közeledve mindenki úgy érezhette magát, mintha az egyik haverjának a házibulijában lenne.

A koncert zárásaként pedig Duchvny elmesélte a kőleves történtét, amivel mindenkit meglepett. “Mindannyian ismerjük a mesét a tökéletes kőlevesről. A katonák folyamatosan kérik a hozzávalókat az öreg nénitől, és a végén egy szuper étel lesz belőle. Nincs ez másképp a zenével sem. Egy tökéletes estéhez a közönség is elengedhetetlen, ők adják a fűszert a koncerthez. Köszönöm Budapest, szeretlek titeket” – mondta műsora végén a színész, aki egyébként a gyerekei miatt kezdett el zenélni. Erről egy korábbi interjújában mesélt a Lokálnak. “Életem során már annyi mindent kipróbáltam, hogy a környezetemet meg sem lepte, hogy elkezdtem gitározni. Mielőtt színész lettem, voltam bolti eladó, újságkihordó, kidobófiú és egy kisebb bárban még pultos is. Szeretek dolgozni, szeretek alkotni, tenni, hajt, hogy minél több dolgot megtapasztaljak az életben. A zene szeretete is mindig jelen volt, de valójában a gyerekeimnek akartam megmutatni, hogy én sem készen kapom a dolgokat, nekem is folyamatos tanulás az élet, azért kezdtem el gitározni, hogy őket ösztönözzem.” – nyilatkozta Duchovny, aki budapesti látogatása alatta a gulyást és a lángost is szeretné megkóstolni.


Kapcsolódó Cikkek

 • A brit király eltűntnek hitt levele: Olyan, mintha kialudt volna egy fény a családunkból

  A brit király eltűntnek hitt levele: Olyan, mintha kialudt volna egy fény a családunkból

  Szinte mindenki ismeri VI. György brit király történetét (már csak a 4 Oscar-díjas A király beszéde című nagysikerű filmből is, Colin Firth remekbe szabott alakításával), aki annak köszönhetően lett uralkodó, hogy bátyja, VIII. Eduárd a trón helyett inkább a szerelmet választotta. Györgynek pedig nem csupán a monarchia megtépázott hírnevét kellett rendbe hoznia, de a II.

 • Fordulat! Itt tér vissza Joshi Bharat

  Fordulat! Itt tér vissza Joshi Bharat

  Joshi Bharat vezetésével új, saját gyártású műsort indít a LifeTV. Július 20-tól minden hétköznap 17:00-kor kerül képernyőre az Őszintén!

 • Szigorítani kellett az állatmenhelynek a vírus miatt

  Szigorítani kellett az állatmenhelynek a vírus miatt

  A járvány idején is rengeteg kutyus került menhelyre, de sok négylábú talált gazdira is. A Rex Állatszigeten is pörgött az örökbefogadás a karantén alatt, de a szabályokon szigorítani kellett, ugyanis volt olyan, aki csak azért akart állatot tartani, hogyha Magyarországon is bevezetik a kijárási tilalmat, legyen indoka kimozdulni.