EUR: 323,53 Ft
CHF: 290,52 Ft
2019. június 27., csütörtök
László

Egyéb Debrecen

Minisztériumi elismerés az Ady gimnáziumnak

Fogyasztói tudatosságra nevelői díjat nyert az Ady Endre Gimnázium. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium ezzel ismerte el az iskolában végzett, a diákok pénzügyi ismereteit bővítő szakmai munkát. Debrecenben az Ady az első intézmény, amely a rangos elismerésben részesült – adta hírül a dehir.hu.

A debreceni Ady gimnázium diákjai gyakorlatközpontú képzéseiken korosztályuknak megfelelő szinten sajátíthatják el a pénzügyi tudatosságot. Türk László, az intézmény vezetője elmondta, a foglalkozásokon a diákok szembesülhettek azzal, hogy mennyibe kerül például egy-egy nyári fesztivál vagy külföldi nyelvtanulás, a jogosítvány megszerzése vagy egy félév a felsőoktatásban – olvasható a hírportálon.


Az oklevél átadásán Keszthelyi Nikoletta fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár hangsúlyozta: fontos, hogy egy gimnáziumban a mindennapi életre is felkészítsék a tanulókat. – A diákok nemcsak a jövő fogyasztói lesznek, hanem a jövő vállalkozói is. Ezért fontos, hogy minél tájékozottabbak legyenek a fogyasztóvédelmi ismeretek, illetve a fogyasztói tudatosság terén – nyilatkozta a helyettes államtitkár.

Dr. Pósán László, Keszthelyi Nikoletta, Türk László (kezében az oklevéllel) és Pappné Gyulai Katalin

Pósán László országgyűlési képviselő, a parlament kulturális bizottságának elnöke köszöntőjében azt mondta: a mostani elismerés is mutatja, hogy az Adyban a művészeti oktatás harmóniában van a gyakorlatiasabb tudás átadásával. – A gimnáziumból nagyon tudatos fogyasztók fognak kikerülni, a szó minden értelmében. Ez nemcsak környezeti tudatosságot jelent, hanem minőséget is – ami már most is elmondható –, és nagyon magas elvárást is minden vonatkozásban – közölte az országgyűlési képviselő.


– Egy zárt világban élünk, amit úgy hívunk, hogy föld. Ha feléljük az erőforrásait, akkor nincs mit az unokáinkra hagynunk, pedig sokszor mondják, hogy mi csak kölcsönkaptuk a földet az unokáinktól. Éppen ezért nagyon fontos, hogy a mostani generációknak megtanítsuk, hogy tudatosan viszonyuljanak a fogyasztáshoz – hangsúlyozta Komolay Szabolcs alpolgármester.

A „Fogyasztói tudatosságra nevelő iskola” címre 2016 óta pályázhatnak az intézmények. Hajdú-Bihar megyéből az Ady mellett egy ebesi és egy biharkeresztesi iskola érdemelte ki a rangos elismerést.

Kapcsolódó Cikkek