EUR: 323,53 Ft
CHF: 290,52 Ft
2019. június 27., csütörtök
László

Egyéb Dunaújváros

Miskolcról érkezik a Casablanca

A Casablanca című vendégjátékot tekinthetik meg február 8-án a dunaújvárosi Bartók Kamaraszínházban. Az örökzöld klasszikusnak számító film alapján készült előadást a Miskolci Balett adaptációjában tekinthetik meg a nézők. 

A Miskolci Balett művészeitől nem idegen, hogy népszerű művek cselekményét a tánc műfajába ültessék át. A borsodi táncosok korábban az Anna Karenina, vagy éppen az Álom luxuskivitelben történetét is „elmesélték” már a balett elemeit használva. A dunaújvárosi színházban pedig most a Casablanca balettadaptációja kerül színpadra.


Dragos Dániel és Kovalszki Boglárka a Miskolci Balett Casablanca című táncelőadásának próbáján 
MTI Fotó: Vajda János

„A mű egyszerre melodráma, krimi és kalandfilm; cselekményében finom egyensúlyt tartva ötvöződik a szerelmi és a politikai történet. Emberek hagyják el otthonaikat, mert menekülnek a háború, a szegénység elől. Kertész Mihály filmje ma is aktuális. Rick kocsmája a szélhámosok, szerencsejátékosok és a vízumra várók találkahelye és olvasztótégelye. »A világ összes városának összes kocsmája közül miért pont ebbe kellett bejönnie?« – teszi fel a kérdést Rick, mikor régi szerelme, Ilsa egy napon betoppan a Café Américain ajtaján, s közben az As Time Goes By háttérben felhangzó dallamai visszaröpítik őket egy nyugodtabb életbe, melyet még nem mérgezett meg a háború. Az alkotók a modern kor igényeinek megfelelő, annak mai problémáit felmutatni akaró, ugyanakkor szórakoztató előadást kívántak létrehozni” – olvasható a Bartók honlapján, a bartokszinhaz.hu-n található ajánlóban. Az előadás különlegessége lesz, hogy ezúttal a tánc elemein keresztül elevenedik majd meg a jól ismert történet, február 8-án, este hét órakor a Bartók Kamaraszínházban.

Kapcsolódó Cikkek