EUR: 312,87 Ft
CHF: 275,91 Ft
2019. március 20., szerda
Klaudia,

Belföld

Momentumos kampánymutyira derült fény

Erősen kétségbe vonható a Momentum Mozgalom pénzügyeinek tisztasága– írja a Figyelő.

A lap birtokába jutott dokumentumok szerint az állami támogatásokat nem a pártérdek, hanem különböző családi és baráti érdekek mentén költhette el a mikropárt. A Momentum 2018-as kampányára 500 millió forintot kapott, amelynek felhasználásáról a hatályos jogszabályok szerint az Állami Számvevőszék (ÁSZ) felé kellett volna elszámolnia. Fekete-Győr Andrásék viszont nem átláthatóan és elszámoltathatóan használták fel a kampánypénzeket, amiért az ÁSZ feljelentést tett az ügyészségen.


A Figyelő most azt írja, hogy a mikropárt 1,4 millió kampányújságról, több millió szórólapról és százezer plakátról vitt számlát, utóbbi egyébként, úgy tűnik, több, mint ahány plakáthely van az országban. A párt 100-150 millió forint értékben egy nyomdaipari vállalkozásnak is adott megrendeléseket. Érdekesség, hogy ez a vállalkozás Cseh Katalin családjának tulajdonában van, aki egyébként a párt EP-listáját is vezeti. A lap szerint nagyságrendileg 300-350 millió forint pedig egy kommunikációs vállalaton ment át, amelynek szintén vannak momentumos érdekeltségei, a tulajdonosok ugyanis párttagok. A céget egyébként nem sokkal a tavalyi választások előtt alapították.

Kapcsolódó Cikkek

 • Szemetet szed az ország

  Szemetet szed az ország

  Idén is elstartolt a TeSzedd! – közel 240 ezer önkéntessel –, az elmúlt évek legsikeresebb környezetvédelmi akciója. A március 18-tól 24-ig tartó országos szemétszedés első fővárosi állomása a Bikás park és környéke volt.

 • Orbán felmosta a padlót a Jobbikkal

  Orbán felmosta a padlót a Jobbikkal

  Elfogadhatatlannak minősítette Gyöngyösi Márton jobbikos frakcióvezető holokausztgyalázó, antiszemita kijelentéseit a Mazsihisz az Origo kérdéseire válaszolva. Mint emlékezetes a portál által megszerzett videókon a Jobbik második embere, aki korábban a zsidó származású képviselők listázását is javasolta, utána egy fórumon a zsidó népirtással viccelődött.

 • Sokasodnak a botrányok Márki-Zay körül

  Sokasodnak a botrányok Márki-Zay körül

  Hiányos, majd eltüntetett pénzügyi beszámoló a családi cégben, furcsa lakáskiutalás és még furcsább, közbeszerzést megkerülő pályáztatás – ezek a botrányok alakultak ki néhány hét alatt az “összellenzéki” hódmezővásárhelyi polgármester, Márki-Zay Péter körül.

 • Megbüntették a hisztiző ellenzékieket

  Megbüntették a hisztiző ellenzékieket

  Az Országgyűlés 36 ellenzéki képviselő tiszteletdíját csökkentette a tavaly december történt botrányos akció miatt, amelyet ahol a munka törvénykönyvének módosítása miatt követtek el a politikusok.