EUR: 330,90 Ft
CHF: 301,09 Ft
2019. október 19., szombat
Nándor

Belföld

Momentumos kampánymutyira derült fény

Erősen kétségbe vonható a Momentum Mozgalom pénzügyeinek tisztasága– írja a Figyelő.

A lap birtokába jutott dokumentumok szerint az állami támogatásokat nem a pártérdek, hanem különböző családi és baráti érdekek mentén költhette el a mikropárt. A Momentum 2018-as kampányára 500 millió forintot kapott, amelynek felhasználásáról a hatályos jogszabályok szerint az Állami Számvevőszék (ÁSZ) felé kellett volna elszámolnia. Fekete-Győr Andrásék viszont nem átláthatóan és elszámoltathatóan használták fel a kampánypénzeket, amiért az ÁSZ feljelentést tett az ügyészségen.


A Figyelő most azt írja, hogy a mikropárt 1,4 millió kampányújságról, több millió szórólapról és százezer plakátról vitt számlát, utóbbi egyébként, úgy tűnik, több, mint ahány plakáthely van az országban. A párt 100-150 millió forint értékben egy nyomdaipari vállalkozásnak is adott megrendeléseket. Érdekesség, hogy ez a vállalkozás Cseh Katalin családjának tulajdonában van, aki egyébként a párt EP-listáját is vezeti. A lap szerint nagyságrendileg 300-350 millió forint pedig egy kommunikációs vállalaton ment át, amelynek szintén vannak momentumos érdekeltségei, a tulajdonosok ugyanis párttagok. A céget egyébként nem sokkal a tavalyi választások előtt alapították.

Kapcsolódó Cikkek

 • Hangversennyel emlékeznek Kocsis Zoltánra

  Hangversennyel emlékeznek Kocsis Zoltánra

  Maurice Ravel, Frédéric Chopin és Kovács Zoltán egy-egy művével emlékeznek Kocsis Zoltán zongoraművészre, karmesterre és zeneszerzőre halála évfordulóján a Nemzeti Filharmonikusok november 6-án a budapesti Müpában.

 • Megkezdődött a 12. Nemzeti Vágta!

  Megkezdődött a 12. Nemzeti Vágta!

  A Nemzeti Lovas Díszegység bemutatójával, koszorúzási ünnepséggel, majd a versenysorozat ünnepélyes megnyitójával, a 72 versenyző település lovasának fogadalomtételével és az előfutamokkal kezdődik ma délben a 12.

 • Túl sok cukrot esznek a gyerekek!

  Túl sok cukrot esznek a gyerekek!

  Túl sok cukrot esznek a gyerekek; felmérések szerint a 2 és 18 év közötti fiatalok több cukrot fogyasztanak a WHO által javasolt, a teljes kalóriabevitel tíz százalékánál – közölte Antal Emese dietetikus szombaton az M1 aktuális csatornán.

 • Erre figyeljen a hétvégén

  Erre figyeljen a hétvégén

  Rendezvények miatt több helyen is forgalomkorlátozások lesznek a fővárosban a hétvégén. Szombaton és Vasárnap rendezik meg a 12. Nemzeti vágtát, amire már pénteken elkezdődik a készülődés, Budán pedig futóverseny miatt bonyolódik a közlekedés.