EUR: 357,70 Ft
CHF: 338,69 Ft
2020. április 07., kedd
Herman

Extra

Most érkezett! Öngyilkos lett Pásztor Anna zaklatója

Öngyilkosságot követett el a a börtönben Pásztor Anna zaklatója, aki ellen most folyt eljárás.

A Blikk számolt be arról csütörtök reggel, hogy értesüléseik szerint öngyilkosságot kísérelt meg a börtönben Pásztor Anna zaklatója, Jozef P., aki ellen a korábban felhozott vádat épp a napokban súlyosították. A BVOP nem sokkal cikkük megjelenése után közleményt adott ki, melyben – a férfi nevének mellőzésével – közölték, hogy a letartóztatott férfi a kórházba szállítása után meghalt.

A Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet egyik objektumában az elhelyezésére szolgáló zárkájában kísérelt meg öngyilkosságot egy 40 éves letartóztatott férfi 2019. február 27-én az éjszakai órákban.

Az ellenőrzéseknek köszönhetően a börtönőrök azonnal észlelték a férfi cselekményét, a zárkába siettek, és megkezdték a fogvatartott ellátását, az életmentést, és a kiérkező mentőkkel közösen stabilizálták az állapotát. Ennek is köszönhető, hogy a férfit a mentő az egyik budapesti kórházba tudta szállítani.

A gondos, szakszerű kórházi ellátás ellenére sajnos a fogvatartott 2019. február 28-án, a reggeli órákban a kórházban életét vesztette. A rendőrség a helyszíni szemle során az idegenkezűséget kizárta – olvasható a BVOP közleménye az üggyel kapcsolatban.

Mint ismert, augusztus óta előzetesben ült a férfi, de kiderült, hogy ez idő alatt is írt levelet az énekesnőnek, akinek a bíróság természetesen nem továbbította ezeket az üzeneteket. A február 22-i tárgyalás végén a bírónő végül úgy döntött, hogy mivel olyan bizonyítékok merültek fel, amelyekkel esetleg az emberölés előkészülete is megállapítható lehet, ezért mostantól a Fővárosi Törvényszék illetékes az ügyben. Ez lényegében azt jelentette, hogy elölről kezdődik majd az eljárás, csak már valószínűleg nem zaklatás lett volna a vád, hanem akár emberölés előkészülete, amit öt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetnek.

További cikkek:

 

Kapcsolódó Cikkek