EUR: 326,32 Ft
CHF: 290,71 Ft
2019. május 24., péntek
Eszter, Eliza

Aktuális

Motorral a föld körül

Bezsnei Andor tavaly május óta több mint 18 országot járt be, ezalatt 35 ezer kilométernél is többet tett meg motoron.

– Először csak pár hónapos túrát terveztem Mongóliáig és vissza, de rájöttem, hogy többet akarok. Ha most nem indulok el, talán sosem fogok, ezért úgy döntöttem, hogy belevágok, és addig megyek, amíg a körülményeim engedik – meséli a fiatalember, aki ritkán foglal előre szállást, és gyakran alszik saját sátrában.


 

Kotor, Montenegro

 

Andorral is előfordult, hogy életveszélybe került.

– A legkalandosabb talán Pakisztán volt, ahol 26 napot töltöttem, és épp a választások zajlottak, ami nem a legjobb időpont az utazgatásra. Szerencsésen megúsztam a lövöldözéseket és néhány öngyilkos merényletet. Az iráni határtól egészen Lahorig fegyveres kíséretem volt, amely a biztonságomra vigyázott. Lahortól északra sikerült teljesítenem a pakisztáni Karakoram Highwayt, amely Iszlámábádtól a Khunjerab-hágói húzódik, ez pedig már a kínai határ.


Barát – Gilgit, Pakisztán

A magyar utazó ezután Indonéziába, Jáva szigetére is eljutott, majd Szumátra, Malajzia, Thaiföld, Kambodzsa következett. Andor rengeteg barátot szerzett útja során.

Andor Java szigetén – Kawah Ijen tó

– Ez a legjobb része az utazásnak. Találkoztam olyan bringással, aki több mint száz országot szelt át kerékpárral, és olyannal is, aki ugyanabban a falucskában élte le az egész életét. Ez az egyik nagy előnye annak, hogy egyedül utazom, rá vagyok kényszerülve, hogy szóba elegyedjek másokkal, és ilyenkor ismerem meg a legjobb történeteket – mondja Andor.

Kapcsolódó Cikkek

  • A nap képe: Elkötelezve

    A nap képe: Elkötelezve

    Hatalmas bemutatóval ünnepelte a mexikói lovas szövetség megalakulásának 98. évfordulóját Mexikóvárosban, aminek keretein belül számtalan látványos bemutatókat tartottak a legfialtabbak tehetségek közreműködésével.

  • Bilincsben vitték el a Pókembert

    Bilincsben vitték el a Pókembert

    Több mint hat óra mászás után rendőrök várták az Eiffel-torony torony tetején azt a botcsinálta Pókembert, aki miatt a torony egész területét le kellett zárni.