2019. november 22., péntek
Cecília

Extra

Nagy Feró: Közöttünk plátói szerelem van

Könnyek, szerelmi vallomás és történelmi pillanatok – igazán izgalmasra sikerült A Dal 2019 döntője, ahol végül Pápai Joci győzedelmeskedett, így májusban másodszorra is képviselheti Magyarországot a hatvannegyedik Eurovizíós Dalfesztiválon Tel-Avivban. 

Szombat este nyolc produkcióért izgulhattunk A Dal 2019 döntőjében a Duna TV-n és a Duna World-ön. Köztük Nagy Bogiért, Oláh Gergőért, a The Middletonzért, Vavra Bencéért, az Acoustic Planetért, a Fatal Errorért, Pápai Jociért és Szekér Gergőért.


Az estét a két műsorvezető, Dallo Bogi és Fehérvári Gábor Freddie közös duettel indította, majd elmondták, hogy az eldöntőkhöz képest más módon történik a szavazás. A zsűri ugyanis egy-egy produkció után nem fog csak szóban értékelni és a végén pontozhat arról, hogy melyik az a négy előadó, akiket méltónak talál a győzelemre. A nézők pedig ezután szavazhatnak arra kié legyen Magyarország legjobb dala cím 2019-ben.

Farshad Slashković Alebatool édesanyjával
The Middletonz

A döntőt a The Middletonz kezdte. Az együttes rapperének, a holland származású Slashnak különösen nagy dolog volt ez a fellépés, hiszen édesanyja életében először látta őt a színpadon. ” A 16 év alatt most látott édesanyám először fellépni. Amikor megláttam a nézők soraiban, nagyon meghatódtam, majdnem sírtam is.
Elképesztően jó érzés” – fogalmazott könnyes szemmel Slash.


A következő fellépő Oláh Gergő volt, aki Petruska pláigumbotránya után került a legjobb nyolc produkció közé. Őt a mezőny legfiatalabb énekese, a 16 éves Nagy Bogi követte, aki ismét mindenkit elvarázsolt angyali hangjával, különösen a nemzet csótányát, Nagy Ferót.

A megható dalok után egy igazán kemény metál előadást láthattunk a Fatal Errornak köszönhetően, majd Pápai Joci édesapjáról írt szerzeménye következett. Szekér Gergő pedig az elengedés fontosságáról énekelt.

A műsor idei felfedezetje az Acoustic Planet ismét egy igazán különleges hangulatot idézett elő Nyári zápor számukkal. Feró azonban az előadás mellett az énekesnő, Réka jelenlétét is nagyra értékelte. “Én most nagyon zavarban vagyok. Egészen másról álmodoztam. (…) Én már komolyan mondom láttam magunkat együtt a lapok címoldalán. Közöttünk van valami ugye? Egy plátói szerelem” – udvarolt Feró az énekesnőnek, aki láhatóan zavarbajött a bókoktól.

Nagy Feró, Fotó: Mészáros Diána

Utolsó versenyzőként Vavra Bence bizonyíthatott. A fiatal énekes igyekezett eleget tenni a zsűri korábbi kritikájának és próbált többet mozogni a színpadon.

Ezek után Vincze Lilla, Nagy Feró, Both Miki és Mező Misi pontjaikkal kiválaszoták azt a négy dalt, akik közül a nézők megszavazhatták az idei győztest. Szoros verseny után három előadó Vavra Bence, Nagy Bogi, Pápai Joci és egy együttes, az Acoustic Planet jutott tovább. Amég a nézők szavaztak, a műsorvezetők kihírdették, hogy az idén A Dal Akusztikot az USNK Posztolj! száma nyerte. Az tavalyi győztes AWS extra produkiója után pedig az este legizgalmasabb percei következtek. Bogi és Freddie a feszült pillanatok közepette kihírdette, hogy idén Pápai Joci győzött, aki ezzel történelmet írt, hiszen ő az első előadó Magyarországon, aki másodjára is képviselheti hazánkat az Eurovizíós Dalfesztiválon. 2017-ben Kijevben Origo című dalával nyolcadik helyezést ért el.  Az énekes könnyekben tört ki és szóhoz sem jutott a meghatottságtól bravúros győzelme után.

 

 

Kapcsolódó Cikkek