EUR: 335,63 Ft
CHF: 306,15 Ft
2019. november 19., kedd
Erzsébet

Egyéb Győr

Nem fogyunk ki a szemétből

A Győr-Szol Zrt. Városüzemeltetési és Kivitelezési igazgatósága nagy figyelmet fordít a köztisztaság fenntartására. Többek között kézzel és géppel seprik a burkolatokat, összeszedik az eldobált szemetet, illetve rendszeresen ürítik az utcai hulladékgyűjtőket és csikktartókat. Az alaptevékenység január közepén kiegészült a Győrbe bevezető főutak mentén történő kézi hulladékgyűjtéssel. A dolgozók azóta több száz zsák szemetet szedtek össze, pedig még nem is értek végig teljesen, a Vámosszabadi irányába vezető út még hátravan. Volt olyan helyszín, ahonnét háromszor fordult a teherautó, mire el tudta hozni az összes zsákot. Szomorú tapasztalat, hogy azon utak mentén, ahol a szemétszedés néhány hete indult, újra lehetne kezdeni a munkát.

volt ahonnan háromszor fordult a teherautó, mire el hozta az összes zsákot
Fotó: Győr-Szol Zrt.

A városba bevezető utak melletti szemétszedés és a zugszemét eltakarítása egyébként nem is mindenhol a Győr-Szol Zrt. feladata lenne, a vonatkozó helyszíneken a föld- és az erdőtulajdonosok kötelessége a tisztaság fenntartása.


Kapcsolódó Cikkek

  • A kórházigazgató emlékére

    A kórházigazgató emlékére

    75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

  • Zenével emlékeznek Ady Endrére

    Zenével emlékeznek Ady Endrére

    Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.