EUR: 322,37 Ft
CHF: 287,51 Ft
2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Egyéb XIX.kerület

Nevéhez méltó lesz a Gyöngyszem bölcsi

Kívül-belül megújul a Gyöngyszem Bölcsőde, amelynek korszerűsítését már nem lehetett tovább halogatni. Az épületben elöregedett a vízvezetékrendszer, a bölcsőde beázott, emiatt dohos, penészes volt a fal, a világítás sem működött rendesen, nem egy helyen WC-deszka sem volt a gyermekek illemhelyén − tájékoztatott a kispest.info, hozzátéve, hogy ez utóbbi inkább a karbantartó, a Kránitz Krisztián MSZP-s képviselő által vezetett Vamüsz hanyagságának tulajdonítható.

Dódity Gabriella régóta lobbizik a felújítás mellett

Hamarosan egy megújult, korszerű intézménybe térhetnek vissza a kispesti gyermekek, miután az önkormányzat végre felújította a Gyöngyszem Bölcsődét − írta a lap. Köztudott, Dódity Gabriella (Fidesz–KDNP) fejlesztéspolitikai tanácsnok évek óta küzd a nevelési intézmények felújításáért, legutóbb év elején, egy hatvanoldalas összeállításban írta le a problémákat, és adta át javaslatcsomagját Gajda Péter (MSZP) polgármesternek. Ebben tételesen felsorolta, hogy melyik óvodában és bölcsődében milyen jellegű munkálatokra lenne égető szükség. A képviselő a Gyöngyszem Bölcsődében is járt, anyagában azt írta, hogy az intézményt 1983-ban adták át, sok minden az eredeti, átadáskori állapotra emlékeztet. Elöregedett az elektromos hálózat, nincs megfelelő világítás az épületben, a vízvezeték-rendszer meghibásodása miatt szétázott a fal, az állandó beázások miatt a falak penészesek, dohosak, több helyen hiányzik a WC-deszka és a burkolatok, valamint a beépített szekrények is cserére várnak. A konyhát és a mosodát is fel kell újítani, a mosoda eszközparkját pedig háztartási helyett iparira kell cserélni.


Végre kulturált körülmények között lehetnek a gyerekek

− Látható volt, hogy ebben az épületben már nem lehet tovább halogatni a felújítást, a kispesti gyerekek a XXI. századhoz méltatlan körülmények között töltötték mindennapjaikat. Megdöbbentő volt számomra, hogy amikor ott jártam, volt olyan WC, amelyről hiányzott a deszka. Ez nem a fejlesztési forrás hiányából, hanem a vagyonkezelő nemtörődömségéből fakad. Nagyon örülök, hogy végre megújult az intézmény, bízom benne, az anyagomban foglalt sok más munkát is mihamarabb elvégzi az önkormányzat, hiszen a városvezetés erre vette fel az egymilliárd forint hitelt – mondta el lapunknak Dódity Gabriella. A munkálatok során korszerűsítették az intézmény elektromos hálózatát, megújították a világítását, valamint az épület teljes építészeti és gépészeti felújítására is sor került.

Harmincöt éve építették, ráfért a felújítás

Kapcsolódó Cikkek

 • Hendrix-műsor Tátraival

  Hendrix-műsor Tátraival

  A hejőcsabai Gárdonyi Parkban, varázslatos környezetében, június 28-án lehet majd egy különleges zenei csemegét nézni-hallgatni.

 • GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.

 • Légy szíves! Légy színes!

  Légy szíves! Légy színes!

  Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.