EUR: 323,53 Ft
CHF: 290,52 Ft
2019. június 27., csütörtök
László

Egyéb Szombathely

Okosmérőkkel az energiahatékonyságért

Szombathely is részt vesz az ELENA Programban

Együttműködési megállapodást írt alá Palkovics László miniszter hat megyei jogú város vezetőjével, köztük Puskás Tivadar polgármesterrel, hogy településeiken összehangolják az energetikai modernizációs törekvéseiket.


Palkovics László miniszter és Puskás Tivadar polgármester szerint is fontos az energiaköltségek csökkentése Fotó: CSG

Az ELENA Program célja, hogy támogassa a helyi közösségeket a megújuló energia, energiahatékonyság és a közlekedés területén tervezett beruházások előkészítésében. Szombathely közgyűlése 2016 októberében döntött arról, hogy Kaposvárral, Zalaegerszeggel, Veszprémmel, Tatabányával és Dunaújvárossal összefogva részt vesz a projektben.

– A városok célja az energia minél hatékonyabb felhasználása, az energiaköltségek folyamatos csökkentése, ennek érdekében az érintett településeken közös erővel okosmérőrendszerre épülő beruházásokat hajtanak végre – hangsúlyozta az együttműködési megállapodás aláírásán Palkovics László miniszter.

„Okosváros” lenne Szombathely Fotó: BS

A modernizációs beruházás kiterjed a napelemek telepítésére és működtetésére az önkormányzati középületeken, a középületek komplex épületenergetikai felújítására, a közterületi világítás LED-es cseréjére, a közvilágítás „okosítására”, az okoshálózati mérőműszerek telepítésére, a központosított rendszerirányítás és hálózatvezérlés létrehozására és működtetésére.

Kapcsolódó Cikkek