2019. november 18., hétfő
Jenő

Extra

Oláh Gergő A Dalról: A jóisten akarta így

Plágium miatt kizárták A Dal szombati döntőjéből Petruskát és Help me out of here című dalát. Helyére Oláh Gergő lépett, aki úgy véli, nem véletlenül alakult így, és biztos benne, hogy a jóisten írta ezt a forgatókönyvet.

Mint arról korábban mi is beszámoltuk, A Dal második elődöntőjének végén a műsor házigazdája, Freddie bejelentette, hogy a döntőbe jutott egyik produkcióval kapcsolatban plágiumgyanú merült fel. Az érintettet akkor nem nevezték meg, az ügy kivizsgálását azonban azonnal megkezdték. A készítők az utolsó pillanatig reménykedtek abban, hogy a plágiummal kapcsolatos megkeresés nem más, mint egy rosszindulatú, sértett ember zavarkeltési szándékú manipulációja, végül azonban nem lett igazuk. A vád ugyanis beigazolódott, a zenei szakvélemény alapján Petruska Help me out of here című dala számos tekintetben megegyezik a Vampire Weekend White Sky című művével, ezért az énekest azonnal kizárták, amivel ő egyáltalán nem ért egyet. „A szakértői véleményt elolvastam, a műsorkészítők döntését tisztelettel tudomásul vettem. Mindezzel együtt vitatkozom az ítélettel. Nem kívánom visszaküzdeni magam A Dal 2019 mezőnyébe, azonban nem hagy nyugodni, hogy dalszerzőként egy ilyen méltatlan helyzetbe kerültem. Jelenleg le vagyok sokkolva, szomorú vagyok, és korántsem a műsorban való szereplésem elvesztése miatt” – fakadt ki Facebook-oldalán Petruska András, akinek a helyére Oláh Gergő léphet.


Petruska András

– Már belenyugodtam a szombat esti kiesésembe, és még akkor sem játszottam el a továbbjutás lehetőségével, amikor Freddie az eredményhirdetés után beolvasta a közleményt. Egyrészt sajnálom Petruskát, hogy így alakult, másrészt persze nagyon boldog vagyok, biztos vagyok benne, hogy a jóisten keze is benne van a dologban. A Hozzád bújnék című dalom az árvaságról szól, ezért nagyon fontos küldetése van. Bízom benne, hogy most szombaton épp egy olyan gyerekhez jut majd el, akinek nagy szüksége van egy kis reményre – nyilatkozta a Lokálnak Gergő, aki Pápai  Joci, Nagy Bogi, Szekér Gergő, a Fatal Error, az Acoustic Planet, Vavra Bence és a The Middletonz mellett lép színpadra a végső győzelemért.

(Fotó: Mészáros Diána)

 

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek