EUR: 334,12 Ft
CHF: 304,62 Ft
2019. november 12., kedd
Jónás, Renátó

Külföld

Egy fesztiválbérlettől is olcsóbb lesz az út a Marsra

Mint arról korábban már több cikkünkben is beszámoltunk, Elon Musk lázasan dolgozik azon, hogy minél hamarabb eljussanak az első telepesek SpaceX űrhajójával a vörös bolygóra. A dél-afrikai származású amerikai üzletember, a Surrey University díszdoktora most arról beszélt, hogy a jövőben nem csak a világ leggazdagabbjait szállíthatják majd a Marsra, hanem a nyugati társadalom jelentős része is megengedheti majd magának ezt a fajta kiruccanást.

Musk, aki egyébként a Tesla mellett a SpaceX alapítója is, azt állítja, hogy a vörös bolygóra induló Starshipekre annyira olcsók lesznek a jegyek, hogy szinte bárki megengedhet majd magának egy utat a Marsra.


A Space.com-on megjelent írás alapján az üzletember azt állítja, hogy akár 100 dollárnál (nagyjából 28 ezer forintnál) is olcsóbb lehet egy ilyen út. Ez már annyira jó árnak számít, hogy a jövőben bárki dönthet úgy, hogy a háta mögött hagyja a Föld bolygót és a Marsra költözik, de akár egy hosszú hétvégét is szervezhet a ma még igen távoli bolygóra.

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek