EUR: 323,17 Ft
CHF: 288,30 Ft
2019. június 19., szerda
Gyárfás

Belföld

Öngyilkos ellenzéki roncsderbi

A csúfos kudarcot hozó baloldali előválasztással nem ért véget az ellenzéki roncsderbi, újabb kör jön a szánalmas bohózatban. Elvileg júniusban Puzsér Róbert kritikus mérkőzne meg Karácsony Gergellyel (MSZP), de az sem biztos, hogy megtartják azt a fordulót.

Hiába próbálják meg sikerként eladni az ellenzéki pártok és a hozzájuk hű médiumok az ellenzéki roncsderbinek tartott baloldali előválasztást, a budapestieket nem érdekelte ez a szerencsétlenkedés, alig több mint két százalékuk vett rajta részt. Ráadásul egyelőre csak az dőlt el, hogy júniusban Karácsony Gergely, az MSZP–Párbeszéd bukott kormányfőjelöltje mérkőzhet meg Puzsér Róbert kritikussal (LMP) és a teljesen ismeretlen Sermer Ádámmal, a Liberálisok jelöltjével. Már ha lesz az egészből valami.


Puzsér Róbert
MTI/Kovács Tamás

– Jó lenne, ha nem lenne második forduló az előválasztáson, mert az LMP jelöltjét a Demokratikus Koalíció nem tartja komoly jelöltnek – mondta az Origo szerint a DK-s Gréczy Zsolt, akinek pártja egyébként Karácsonyt támogatja. A mostani körben leszerepelt MSZP-s Horváth Csaba is hasonlóan vélekedett.

Eközben Puzsér és Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke kezdett el üzengetni egymásnak, ugyanis a jelek szerint nem tudtak megegyezni a roncsderbi júniusi körének minden részletéről. Főleg az online szavazást illetően alakult ki nézeteltérés. Puzsér végül odáig ment, hogy lehazugozta Molnárt, szerinte ő és Karácsony már megállapodtak az online szavazás feltételeiről.


– Molnár Zsolt úgy tesz, mintha Puzsér akarna kiszállni az előválasztásból, holott ők ijedtek meg. Attól félnek, az online előválasztás akkora érdeklődést generál majd, hogy ott már nem a régi baloldal törzsszavazói lesznek többségben. Döbbenten állunk Molnár Zsolt provokációja előtt – fakadt ki a Facebookon. Az ellenzéki roncsderbit tovább bonyolíthatja, hogy a Momentum és a Jobbik még nem nevezte meg főpolgármester-jelöltjét.

Annyi biztos, hogy a Fidesz jelöltjeként Tarlós István főpolgármester indul az októberi voksoláson, a politikus nagy fölénnyel vezeti a közvélemény-kutatásokat.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Maul Pincészet – Solár

  Maul Pincészet – Solár

  Elsőre hűvös, de szépen nyíló illatok. Még egy pörgetés a pohárban és robban. Intenzív, tiszta és roppant elegáns.

 • Forrnak az indulatok Fanni ügyében

  Forrnak az indulatok Fanni ügyében

  Forrnak az indulatok Novozánszki Fanni feltételezett gyilkosának szabadon bocsátása óta. A világhálót elárasztó méltatlankodó kommentek mellett fenyegetéseket is kapott a házi őrizetbe helyezett férfi.

 • 2020 a nemzeti összetartozás éve lesz

  2020 a nemzeti összetartozás éve lesz

  A nemzeti összetartozás évének nyilvánította az Országgyűlés 2020-at, a nemzetet feldaraboló 1920-as trianoni békeszerződés centenáriumát, ennek értelmében jövőre a kormány itthon és az egész világon támogatja olyan rendezvények, megemlékezések szervezését, amelyek erősítik a magyarság összetartozásának tudatát.