EUR: 335,19 Ft
CHF: 306,17 Ft
2019. november 19., kedd
Erzsébet

Belföld

Öngyilkos ellenzéki roncsderbi

A csúfos kudarcot hozó baloldali előválasztással nem ért véget az ellenzéki roncsderbi, újabb kör jön a szánalmas bohózatban. Elvileg júniusban Puzsér Róbert kritikus mérkőzne meg Karácsony Gergellyel (MSZP), de az sem biztos, hogy megtartják azt a fordulót.

Hiába próbálják meg sikerként eladni az ellenzéki pártok és a hozzájuk hű médiumok az ellenzéki roncsderbinek tartott baloldali előválasztást, a budapestieket nem érdekelte ez a szerencsétlenkedés, alig több mint két százalékuk vett rajta részt. Ráadásul egyelőre csak az dőlt el, hogy júniusban Karácsony Gergely, az MSZP–Párbeszéd bukott kormányfőjelöltje mérkőzhet meg Puzsér Róbert kritikussal (LMP) és a teljesen ismeretlen Sermer Ádámmal, a Liberálisok jelöltjével. Már ha lesz az egészből valami.


Puzsér Róbert
MTI/Kovács Tamás

– Jó lenne, ha nem lenne második forduló az előválasztáson, mert az LMP jelöltjét a Demokratikus Koalíció nem tartja komoly jelöltnek – mondta az Origo szerint a DK-s Gréczy Zsolt, akinek pártja egyébként Karácsonyt támogatja. A mostani körben leszerepelt MSZP-s Horváth Csaba is hasonlóan vélekedett.

Eközben Puzsér és Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke kezdett el üzengetni egymásnak, ugyanis a jelek szerint nem tudtak megegyezni a roncsderbi júniusi körének minden részletéről. Főleg az online szavazást illetően alakult ki nézeteltérés. Puzsér végül odáig ment, hogy lehazugozta Molnárt, szerinte ő és Karácsony már megállapodtak az online szavazás feltételeiről.


– Molnár Zsolt úgy tesz, mintha Puzsér akarna kiszállni az előválasztásból, holott ők ijedtek meg. Attól félnek, az online előválasztás akkora érdeklődést generál majd, hogy ott már nem a régi baloldal törzsszavazói lesznek többségben. Döbbenten állunk Molnár Zsolt provokációja előtt – fakadt ki a Facebookon. Az ellenzéki roncsderbit tovább bonyolíthatja, hogy a Momentum és a Jobbik még nem nevezte meg főpolgármester-jelöltjét.

Annyi biztos, hogy a Fidesz jelöltjeként Tarlós István főpolgármester indul az októberi voksoláson, a politikus nagy fölénnyel vezeti a közvélemény-kutatásokat.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek

 • Feldolgozótermi (nyomdai) leszedő álláslehetőség

  Feldolgozótermi (nyomdai) leszedő álláslehetőség

  A Mediaworks Hungary Zrt., ismert és közkedvelt napilapjaival, a Nemzeti Sporttal, a Világgazdasággal, 19 megyei napilappal, női, bulvár-, gasztro-, ifjúsági és sportmagazin-portfóliójával, digitális médiatermékeivel, nyomdáival Magyarország egyik legfontosabb médiavállalata, mely közel 2300 munkavállalót foglalkoztat országszerte.

 • Cirkuszt csinál az ellenzék a parlamentből

  Cirkuszt csinál az ellenzék a parlamentből

  Napirend előtti felszólalásokkal kezdődött a mai parlamenti munka, amely során szóba került az ellenzéki képviselők elfogadhatatlan viselkedése miatt szükséges a házszabály módosítás is, de a családvédelmi akcióterv sikerességéről is beszéltek.

 • Magyarország fejlődik a leggyorsabban az unióban

  Magyarország fejlődik a leggyorsabban az unióban

  Magyarország fejlődik a leggyorsabban az unióban – jelentette ki a pénzügyminiszter a Magyar Nemzetnek. Az  interjúban Varga Mihály azt mondta, hogy a kormány már hozzálátott a második gazdaságvédelmi akcióterv kidolgozásához.