2019. november 15., péntek
Albert, Lipót

Külföld

Orbán: Teljesítményünk alapján mi vagyunk Európa magállamai

Orbán Viktor a facebook oldalára töltött fel egy fotót és egy videót is a csütörtöki V4 országok és Németország közös találkozójáról.

Ma a visegrádi országok (Csehország, Lengyelország, Magyarország és Szlovákia) kormányfői Angela Merkel német kancellárral tárgyaltak, a megbeszélést követően sajtótájékoztatót tartott Orbán Viktor – írja az Origo.


Itt azt mondta, hogy az EP-választás után folytatni kell a V4 és Németország együttműködését, amelyet most is a pozitív és őszinte hangvétel jellemzett – közli a portál.

Az eseményről közölt videóban pedig arról beszél a miniszterelnök, hogy teljesítményünk alapján mi vagyunk Európa magállamai.


A miniszterelnök azt mondja, hogy lehet vitatkozni azon, hogy kicsodák, mely országok adják Európa magját, de Orbán Viktor szerintezt a magot azok a nemzetek adják, amelyek teljesítményükkel kiemelkednek. Ha megnézzük az adósságot, a hiányt, az exportot, a munkanélküliséget, a bankrendszert meg a strukturális reformokat, akkor itt Európa magállamai vannak jelen, hiszen a V4-ek – különösen Németországgal együttműködve – jelentik ma az európai gazdaság növekedési motorját – számol be az Origo.

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek