EUR: 322,36 Ft
CHF: 287,95 Ft
2019. június 16., vasárnap
Jusztin

Belföld

Orbán Vik­tor szokatlan helyen fogadta David B. Cornstein ame­ri­kai nagy­kö­vet­et!

A RIPOST in­for­má­lis for­rá­sok­ból úgy ér­te­sült, hogy ma reg­gel, a dip­lo­má­ci­á­ban ugyan­csak szo­kat­lan he­lyen és kö­rül­mé­nyek kö­zött, lé­nye­gé­ben egy ma­gán­la­ká­son ta­lál­ko­zott egy­más­sal az USA bu­da­pesti nagy­kö­vete és Orbán Vik­tor miniszterelnök.

A lap szerint a budapesti Hegyvidék lakói figyeltek fel elsőként arra a kisebb diplomáciai autókaravánra, amely ma a reggeli órákban a XII. kerület útjain haladt. A szemfülesebb járókelők és autósok az Amerikai Egyesült Államok csillagos-sávos zászlaját is észrevették a nem kis méretű kocsikon, amelyek a Béla király útján hajtottak végig.


A Ripost informális forrásokból később úgy értesült, hogy a középen haladó DT-rendszámú, feltételezhetően egy speciális kiadású Cadillac Escalade Platinum típusú fekete autóban maga David B. Cornstein, az USA budapesti nagykövete utazott.

A miniszterelnökség munkatársaitól meglepő információhoz jutott a lap, a diplomáciában szokatlan,  nem a jellemző hivatalos időben, hanem annál korábban, a reggeli órákban, egy magánlakáson találkozott egymással az USA nagykövete és Orbán Viktor Magyarország miniszterelnöke, hogy négyszemközti megbeszéléseket folytassanak.

A találkozó pontos helyszínét nem sikerült a Ripostnak megtudnia, viszont a diplomáciai forrásokból hozzájutott egy, a találkozó tényét rögzítő, mondhatni magánfotóhoz, mely alapján kiderült, a beszélgetésre Orbán Viktor XII. kerületi otthonában került sor.

Kapcsolódó Cikkek