2019. november 22., péntek
Cecília

Belföld

Orbán Vik­tor már hajnalok hajnalán útnak indult Je­ru­zsá­lem­be

A Ripost úgy tudja, hogy Orbán Viktor a szo­kott­nál kissé ko­rábbra, haj­nali 5-re ál­lí­totta éb­resz­tőóráját. Hogy miért? Mert nem min­den­nap ébred az ember a világ egyik leg­hí­re­sebb vá­ro­sá­ban, három val­lás szent he­lyén, Je­ru­zsá­lem­ben – írja a lap.

A szokásosnál némiképp korábbi kelésre azért volt szükség, hogy a mai sűrű nap előtt jusson némi idő Jeruzsálem kihagyhatatlan csodáinak felkeresésére is. A mai tárgyalások ugyancsak fontosak. Orbán Viktor Izrael miniszterelnökével, Benjamin Netanjahuval és Andy Harrisszel, a neves republikánus amerikai kongresszusi képviselővel találkozik, aki fontos szerepet játszott abban, hogy az USA fővárosként ismerje el Jeruzsálemet.


/Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

A miniszterelnök mintegy lelki bemelegítésképpen úgy döntött, hogy kora reggel meglátogatja a Szent Város néhány ikonikus helyszínét. Először az Olajfák hegyére ment fel, ahonnan páratlan kilátás nyílik a városra, majd a Gecsemáné kertben található templomhoz indult, amelyet azon a helyen emeltek, ahol valaha Júdás rátalált az imádkozó Jézusra – írja a lap.

/Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

A néhány perces reggeli elmélyülést egy be nem tervezett alkalmi beszélgetés követte a templom papjával, aki örömmel köszöntötte a magyar miniszterelnököt, közvetlenül a reggeli szentmise előtt. Aztán alig egy óra múltán máris felpörögtek a diplomácia fogaskerekei, és nyomban megkezdődött az első tárgyalás a neves magyarbarát amerikai politikussal Andy Harrisszel.


/Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

Úgy tudni, hogy az egyeztetés után Orbán Viktor Benjamin Netenjahuval folytat majd tárgyalásokat a nap folyamán.

/Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

További cikkek:

Kapcsolódó Cikkek