2019. november 13., szerda
Szilvia

Egyéb Tatabánya

Oroszok ellen kivívott siker

Gnám Tamara, a Tatabányai Sport Club vívója megnyerte a párbajtőrözők junior-világkupáját a franciaországi Dijonban. A junior női párbajtőr erejét mi sem jelzi jobban, mint hogy a korosztályos magyar ranglista első két helyezettje, Muhari Eszter és Büki Lili kadetkorú, és ők a kadet Eb közelsége miatt ezt az állomást kihagyták. A többiek azonban remekeltek, Tamara mellett Borsody Emma az ötödik, Dékány Kinga a nyolcadik helyen zárt a roppant erős mezőnyben. A három említett magyar mellett Kazár Dóra, Kardos Edina és Turcsák Bianka jutott a legjobb 32 közé, vagyis a Plásztán Attila, a válogatott edzője által vezetett szakág nagyszerűen teljesített.

Gnám Tamara megnyerte a párbajtőrözők junior Világkupáját a franciaországi Dijonban

A negyeddöntőben a világkupaérmek mellett a közelgő korosztályos világversenyeken történő indulás volt a tét, itt Borsody Emma és Dékány Kinga kikapott, Tamara viszont nyert. Mi több, Gnám Tamara a folytatásban a korosztály két orosz tehetségét, Zarkovát (15:13) és Szoldatovát (15:14) legyőzve megnyerte a versenyt.


Kapcsolódó Cikkek

  • A Felvidéken járt Miklós Péter

    A Felvidéken járt Miklós Péter

    A felvidéki Selye János Egyetem novemberben rendezte meg VII. Nemzetközi Tudományos Szimpóziumát Többség–kisebbség együttélés címmel.

  • Fakutyával táncoltak

    Fakutyával táncoltak

    Hogy mi is a fakutya? Nos, mindenki úgy ismeri, mint a korcsolya és a szék keveréke, melyen ülve valaki egy vagy két hegyes bottal löki magát előre.