EUR: 322,37 Ft
CHF: 287,51 Ft
2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Egyéb Sopron

Őseink útja

Sopronba érkezik Kassai Lajos február 22-én. Az íjkészítő mester az ősmagyar hagyományok kutatója és életben tartója, aki a lovasíjászatot nemcsak sporttá, hanem  művészi kifejezőformává, sőt életfilozófiává tökéletesítette. A sokoldalú személyiség minden eddigi versenyét megnyerte, és 5 Guinness-világrekordot állított fel. Kassai Lajos több állami kitüntetés birtokosa, 2012 óta a magyar kultúra lovagja, tagja a Megszállottak Klubjának, lovasíjász módszere 2013 óta hungarikum. A mester jelenleg a világ 16 országában tanít, de legszívesebben otthon, Kaposmérőn tartózkodik, ahol a Kassai-völgyben életre kelnek a Kárpát-medence ezeréves értékei. A pódiumbeszélgetés 18 órakor kezdődik a Liszt Központban.

Kassai Lajos az ősmagyar hagyományok kutatója
Fotó: MTI Fotó: Varga György / Pro Kultúra Sopron

Kapcsolódó Cikkek

  • GasztroSopron Bortúra

    GasztroSopron Bortúra

    GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.

  • Légy szíves! Légy színes!

    Légy szíves! Légy színes!

    Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.