EUR: 322,00 Ft
CHF: 287,67 Ft
2019. június 18., kedd
Arnold, Levente

Egyéb IV.kerület

Összeállt a nagy csapat

Érdekes játékot hirdetett az Újpest labdarúgócsapatának weboldala. A szerkesztők arra kérték a lila-fehér szurkolókat, szavazataikkal állítsák össze az elmúlt 30 év legjobb csapatát. Nos, nem mindennapi gárda jött össze.

Íme az újpesti álomcsapat (Fotó:ujpestfc.hu)

Az újpesti Dream Team kapujában az a Balajcza Szabolcs áll, aki 2006 és 2017 között 301 alkalommal védte a lilák kapuját. A védelemben ott van Urbán Flórián, hatvankétszer vehette fel az újpesti mezt, amelyben 17 gólt szerzett. A szintén védő Fehér Csaba 97, Sebők Vilmos 95, míg Szlezák Zoltán 355 alkalommal szerepelt az Újpestben.
A középpályássor tagjait sem kell bemutatni senkinek: Véber György 197 meccsen 33, Erős Károly 141 meccsen 10, míg Tóth Norbert 109 meccsen 22 gólt lőtt.
A csatársor tagjaitól bizony még ma is rettegnének az ellenfelek, hiszen a Kabát Péter, Rajczi Péter és Kovács Zoltán hármas 577 meccsen 238 alkalommal talált az ellenfelek kapujába.
A szurkolók szerint a Dream Team edzője Mészöly Géza, míg a kispadra Brockhauser István, Korcsmár Zsolt, Litauszki Róbert, Bardi, Kozma István, Eszenyi Dénes és Bácsi Sándor ülhet le.


Kovács Zoltán az Újpest egyik ikonikus alakja, aki259 meccsen száz gólt szerzett lila-fehér mezben (Fotó: MTI Fotó: Illyés Tibor)

– Óriási megtiszteltetés, hogy egy olyan klubban, ahol világsztárok sora játszott, 12 évig futballozhattam – mondta lapunknak Kovács Zoltán. – Mindent Újpesten kaptam, amiért érdemes labdarúgónak lenni. Büszke vagyok arra, hogy a szurkolók emlékeznek rám, és úgy kerülhettem be az elmúlt 30 év legjobb csapatába, hogy jelenleg a munkámra koncentrálok, és igen keveset jelenek meg a médiában, ami egyébként nem gond. Tán ez is bizonyítja, hogy a szurkolók elismerik azt, amit az Újpestért tettem.

Mészöly Géza két időszakban, 2004 és 2006, majd 2010 és 2011 között volt az Újpest vezetőedzője (Fotó:MTI Fotó: Kovács Tamás)

Mészöly Géza, a Dream Team edzője méltán lehet büszke a szavazás eredményére, főleg úgy, hogy őt sokan inkább a Vasassal kötik össze – persze nyilván a labdarúgó-karrierje miatt.
– Az újpesti időszak csodálatos volt, és nagyon örülök annak, hogy a szurkolók nem felejtettek el. Ez már körvonalazódott Kabát Peti és Balajcza Szabi búcsúmeccsén, hiszen éreztem a szurkolók szeretetét. Nem mellesleg a csapatba bekerült játékosok 90 százaléka játszott Újpesten a kezem alatt. Ám ennél is nagyobb elismerés, hogy a szurkolók úgy választottak meg az álomcsapat edzőjének, hogy az elmúlt harminc évben olyan edzők ültek a kispadon, mint Várhidi Pál vagy Bene Ferenc. Az ilyen időszakokban, amikor nincs felnőttcsapatom, az ilyen hírek felvidítják a napjaimat, és megerősítik bennem azt a hitet, hogy érdemes tovább dolgozni – mondta Mészöly Géza.


Kapcsolódó Cikkek