EUR: 322,00 Ft
CHF: 287,67 Ft
2019. június 18., kedd
Arnold, Levente

Egyéb Dunaújváros

Ösztöndíjjal támogatják az egyetemi hallgatókat

A beiskolázásról, az ösztöndíjakról, támogatásokról, valamint egyebek mellett az új képzésekről osztott meg részleteket a Dunaújvárosi Egyetem rektora, rektorhelyettese, valamint oktatási igazgatója. 

Elsőként a Lokál Extrában is megjelent kimutatásról esett szó azon a sajtótájékoztatón, amelyet a közelmúltban tartott a Dunaújvárosi Egyetem vezetősége. Mint kiderült, „átlagosan bruttó 450 ezer forint munkabért kapnak a Dunaújvárosi Egyetem műszaki szakjain végzett hallgatók, az átlagfizetés ebben a szegmensben 300-350 ezer forint. Így tehát akár 25 százalékkal több jövedelmet is kaphatnak a Dunaújvárosi Egyetemen végzett ifjú munkavállalók” – fogalmazott az esemény után kiadott sajtóközlemény. A sajtótájékoztatón, amelyet az intézmény rektora, dr. habil András István, dr. Rajcsányi-Molnár Mónika oktatási és általános rektorhelyettes, valamint Lászlóné Kenyeres Krisztina oktatási igazgató tartottak, szó esett az ösztöndíjakról is. Ez alapján az egyetem nappali tagozatos hallgatói tíz hónapon keresztül úgynevezett Dunaújvárosi Egyetemért Ösztöndíjban részesülnek, az idei év szeptemberétől, amely mintegy 15 ezer forint havonta, valamint az anyagmérnök szakos, nappali tagozaton tanuló diákok további ötvenezer forintos havi juttatásra számíthatnak.


A jól teljesítő diákok havi juttatásban részesülhetnek
Fotó: Profimedia

Emellett már az idei tanévben is lehetőség van kilenc gépészmérnök, anyagmérnök és mérnökinformatikus tanuló havi ötvenezer forintos ösztöndíjjuttatására, hat-hat hónap erejéig, illetve két gépészmérnök szintén havi ötvenezer forintos díjazására tizenkét hónap időtartamra. Egy anyagmérnök pedig havi ötvenezer forint javadalmazásban részesülhet. Ezen felül a duális képzésben részt vevő hallgatók három napot töltenek az egyetemen, három napot pedig a duális partnernél, amelyért fizetés illeti meg, ami legalább a minimálbér 60 százaléka kell, hogy legyen, ám a munkáltatók a tapasztalatok szerint ennél jóval bőkezűbb juttatást adnak gyakornokaiknak.

Az intézmény képzései két új lehetőséggel bővültek: gépészeti specializációval, valamint egy rendezvényszervezésre specializált kommunikáció és médiatudomány szakkal. A Dunaújvárosi Egyetemre a 2019–2020-as tanévben összesen összesen 2328-an kerülhetnek be a 2019-es felsőoktatási felvételin, amely jelentős bővülés az elmúlt évekhez képest, ezért a pályázók jó eséllyel indulhatnak a bejutásért.


Kapcsolódó Cikkek