EUR: 322,14 Ft
CHF: 287,40 Ft
2019. június 18., kedd
Arnold, Levente

Egyéb Szolnok

Otherworld közönségtalálkozó a TISZApART moziban

Közönségtalálkozót szervez február 8-án a TISZApART moziban az ország egyik leghíresebb film- és játékkritikáit készítő YouTube-csatorna, az Otherworld. 

Branyiczky Zoltánnal találkozhatnak az érdeklődők

A YouTube 2005-ös indulásakor még nem volt látható, mekkora hatással lesz a későbbiekben a tartalomfogyasztásra. Idővel emlékezetes káoszt okozott az addig töretlen népszerűségű zenei csatornákon, hogy az emberek elkezdték az interneten nézni kedvenc zenészeik videoklipjeit, ezzel jelentősen lecsökkentve ezek nézettségét. A YouTube fejlődése nem állt meg itt, hiszen a tartalomgyártók észrevették a tátongó piaci rést és ahelyett, hogy klipeket és egyszerű házi vagy vicces videókat töltöttek volna fel, elkezdtek konkrét műfajokban egységes és magas minőségű tartalmat gyártani. A felhasználók szép lassan nem videók nézegetéséért mentek az oldalra, hanem bizonyos csatornák újabb és újabb tartalmaiért. 


A YouTube részben a televízió helyébe lépett, a tartalomgyártók pedig a mindenkori fiatalság szabadidejének egy jelentős részével rendelkeznek, ami felelősségteljes dolog, hiszen nem mindegy milyen üzenetet és értékeket adnak át. Mivel a sokszor több százezres feliratkozótáborral rendelkező csatornák befolyása és közösségformáló ereje is megnőtt, időnként találkozókat szerveznek, ahol testközelből mesélik el, milyen az élet a YouTube-on.

Az Otherworld, Branyiczky Zoltánnal az élen főleg filmkritikákkal és játékkritikákkal foglalkozik, de megtalálhatók a telefonokról, monitorokról és egyéb techkiegészítőkről készült tesztek is. A teszteket és a bemutatókat természetesen vicces tálalással kell elképzelni, melyek mégis intelligensen vannak megszerkesztve és műfajtól függetlenül bárki számára érthetőek. Az Otherworld csapata is igyekszik nyitni a közönsége felé, így nemcsak a folyamatos videókészítésbe fektetnek nagy energiát, hanem táborok, klubok és más kulturális események szervezésébe is. 


Az Otherworld főleg filmkritikákkal és játékkritikákkal foglalkozik

Aki úgy érzi, szeretne többet megtudni a videójáték-iparról, a YouTube-ról, a videókészítésről vagy csak szeretné megtudni, mit néz a gyermeke egész nap az interneten, látogasson el február 8-án a TISZApART moziba délután négykor és ismerkedjen meg a műfajjal. Mi biztosan ott leszünk!

Kapcsolódó Cikkek