EUR: 322,00 Ft
CHF: 287,67 Ft
2019. június 18., kedd
Arnold, Levente

Egyéb Veszprém

Otthonaikat festették meg az iskolások

Veszprém megyei értékeket bemutató képekből nyílt kiállítás

Szerző: Szabó Eszter


A Nemzeti Művelődési Intézet, a Veszprém Megyei Önkormányzat és a Veszprém Megyei Értéktár Bizottság közös kezdeményezéseként elindított Az én falum, az én városom című alkotópályázat pályamunkáit állították ki a Megyeházán.

A kiállítás február 28-ig látogatható (fotó: Domján Attila)

A történet három évvel ezelőtt kezdődött, amikor a három szervezet elindította a Veszprém megyei értékünnepet, amelyet tavaly már harmadik alkalommal rendeztek meg. Középpontban – ahogy a jelenlegi kiállításnál is – az értékek és a hagyományok álltak. A szervezőket a kíváncsiság motiválta, vagyis az, hogy az iskolások hogyan látják saját településeiket, mit ragadnak ki belőlük, és mindezt hogyan vetítik ki a képzőművészeti alkotásokon keresztül. A pályázatra 250 mű érkezett, amelyek értékelésében a Művészetek Háza segített.


A kiállítást Papp Tamás és Vörösmarty Éva nyitották meg (fotó: Domján Attila)

A kiállítást Vörösmarty Éva, a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke nyitotta meg, aki benyomásai alapján a „szeretetet” és a „kötődést” ragadta meg, hiszen véleménye szerint a beérkezett alkotásokon látszik, hogy a gyerekek mennyire kötődnek a településekhez. Elmondása alapján a pályázati művekből az is kiderül, hogy az iskolások a helységek mely részeire büszkék igazán.

A pályázatra 250 mű érkezett (fotó: Domján Attila)

Papp Tamás, a Veszprém Megyei Értéktár Bizottság elnöke kiemelte, hogy külön öröm számára a pályaművek Megyeházban történő kiállítása. A pályázatot többek között azért is tartja jelentősnek, mert az iskolások nemcsak megismerik, de fel is ismerik az értékeket.

A szervezők célja, hogy a beérkezett pályaművek elektronikus formában is megtekinthetők legyenek. A kiállítás február 28-áig látogatható a Megyeháza Szent István termének előterében.

Kapcsolódó Cikkek