2019. november 20., szerda
Jolán

Egyéb Győr

Óvatosan a partokon!

A Mosoni-Duna- és a Rába-parti új közösségi terek télen is népszerűek. Éppen emiatt hívja fel a figyelmet a Győr-Szol Zrt. az említett vízpartok sajátosságaiból eredő veszélyekre. A többfunkciós padkán és annak lépcsőin hideg esetén lefagyás, jegesedés alakulhat ki, ami csúszásveszélyt eredményezhet. A saját felelősségre használt közterületen érdemes erre gondolni. A veszély lehetőségére táblák is felhívják a figyelmet.

Csúszásveszély: gyakori lehet a lefagyás és a jegesedés
Fotó: Marcali Gábor

A hideg idő miatt jégképződés indult a városi tavakon. A Győr-Szol Zrt. felhívja a figyelmet, hogy a közterületi tavak jegére tilos rámenni. Különösen nagy veszélyt jelent, ha a jeget hóréteg fedi, így a jég gyengébb pontjai nem láthatóak. A tilalom érvényes a folyóvizekre is. A veszélyre az egyes helyszíneken táblák is figyelmeztetnek. A korcsolyázni vágyóknak a műjégpályát ajánljuk.


Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.