2019. június 19., szerda
Gyárfás

Extra

Palotás Petra: Megviselt, hogy 25 kilót híztam

Sokat változott Palotás Petra, amióta utoljára képernyőn láttuk. Az egykori műsorvezető 25 kilót hízott, és emiatt egy ideig kerülte a nyilvánosságot. Most újult erővel tért vissza, megírta hatodik regényét, és a kilókkal is felvette a harcot.

Nemrég Palotás Petra Magyarországon járt, hogy bemutassa hatodik regényét, a Vénasszonyok nyarát, amelyben az időskori szexualitással, a szülő-gyermek kapcsolattal és az önfeláldozással is foglalkozik.
– Azt próbálom elmesélni, hogy attól még, hogy elszaladtak az évek és a testünkben változás történt, a lélek ugyanolyan marad – kezdte a Lokálnak Palotás Petra, aki német párjával, Mirkóval 2006-ban ismerkedett meg, de csak négy éve kötötték össze az életüket. Kislányukkal, a kilencéves Borával Németországban élnek, de amikor csak teheti, hazalátogat. Az utóbbi években azonban kerülte a nyilvánosságot, mert nagyon zavarta, hogy inzulinrezisztenciája lett, ami lényegében a cukorbetegség előszobája, és ezért hízott 25 kilót.
– Valóban kerültem a nyilvánosságot, nő vagyok, és volt bennem egyfajta hiúsági gát. Azt hiszem a nagy külső nyomás miatt volt ez, mert bár nem vagyok már rendszeresen képernyőn, a nézők megszokták, hogy 60 kiló vagyok és nem volt könnyű feldolgoznom, hogy huszonöt kilót felszedtem. Az elején nem lehetett tudni, hogy pontosan mi a gond, de aztán kiderült, hogy inzulinrezisztencia miatt híztam ilyen mértékben. Az orvosommal meg is találtuk a számomra megfelelő diétát, a részidős böjtöt. Ennek lényege, hogy nyolc órán keresztül viszonylag normálisan lehet táplálkozni, de utána következik egy 16 órás böjt, amikor vízen és teán kívül nem lehet mást fogyasztani. Persze, aki hasonló problémával küzd, mindenképpen keressen fel szakembert, mert bármi állhat egy hirtelen súlygyarapodás mögött. Tisztában vagyok azzal, hogy nem leszek újra olyan vékony mint régen, de dolgozom azon, hogy újra boldogan a tükörbe tudjak nézni.

Palotás Petra Fotó: Mészáros Dia

Palotás Petra (Fotó: Máté Krisztián)


 

Címkék

Kapcsolódó Cikkek