2019. március 22., péntek
Beáta, Izolda, Lea

Extra

Pápai Joci: Apám a példaképem

2017-es győzelme után ismét A Dal döntőjében Pápai Joci. Az énekes megindító dalában első számú példaképének, édesapjának mond köszönetet. Joci a Lokának elárulta: szerette hosszú perceken át csak zokogni tudott, miután megtudta, hogy róla szól a dal.

(Fotó: Cser Dániel)

–Eredetileg nem terveztem, hogy újra indulok, de Az én apám című dal annyira megérintett, hogy végül úgy éreztem, muszáj beküldenem. A dalszöveget Caramel írta, számomra ő nem csak egy kiváló szerző, hanem egy remek barát is, 15 éve ismeri a szüleimet, így a sorok nagyon valósághűre sikeredtek. A dal konkrétan az én édesapámról szól, de úgy vélem, hogy bárki számára lehet mondanivalója, annak is akinek él, annak is akinek már nem él a szerette – kezdte a Lokálnak Pápai Joci, aki 2017-ben A Dal megnyerése után az előkelő 8. helyezést érte el az Origo című slágerével Kijevben. A zenész ezúttal édesapjáról énekel, akire gyerekkora óta példaképként tekint.


–Muzsikus családba születtem, a zenélést édesapám szerettette meg velem, ezért rá kiskorom óta felnézek, ő a példaképem. Hála a Jóistennek, még ma is itt van velem, jó egészségnek örvend, és ugyanúgy támogat, mint régen. Legtöbben a sok jóért már csak akkor mondanak köszönetet, amikor már túl késő, én viszont mindenképp szerettem volna, hogy ezt a dalt még ő is hallja. Volt is nagy meghatottság amikor először megmutattam neki, egy kocsiban ültünk, ami konkrétan rázkódott a zokogásunktól. Ott volt édesanyám is, aki szintén nagyon érzékeny, mondanom sem kell, hogy neki is patakokban folytak a könnyei – árulta el Joci, aki maga is nagyon érzékeny lélek, így mint mondja, a versenyben az volt a legnagyobb kihívás, hogy éneklés közben ne sírja el magát.

–Rengeteget gyakoroltam, hogy ne remegjen a hangom, bízom benne, hogy meg lesz a gyümölcse. Az esélyeimet nem latolgatom, két évvel ezelőtt sem tettem, mégis sikerült nyernem. Ezúttal is igyekszem magamból kihozni a maximumot, de most elsősorban az lebeg a szemem előtt, hogy minden érzést kiadjak magamból a színpadon –tette hozzá Joci.


Kapcsolódó cikkek:
A Dal 2019: Szombaton lesz a döntő
Pápai Joci nyerte a második elődöntőt
Pápai Joci ma a döntőben énekel
Pápai Joci: Valóra vált az álmom
Pápai Joci az Eurovízió döntőjében

Kapcsolódó Cikkek

  • Stanley Kubrick 20 éve halt meg

    Húsz éve, 1999. március 7-én halt meg Stanley Kubrick, a filmtörténet egyik legnagyobb hatású rendezője, a Spartacus, a Lolita, a 2001: Űrodüsszeia, a Mechanikus narancs, a Ragyogás, a Tágra zárt szemek alkotója.