EUR: 333,42 Ft
CHF: 304,48 Ft
2019. november 20., szerda
Jolán

Extra

Pásztor Anna: Féltettem az életünket!

Nem zaklatás, hanem emberölés előkészülete miatt felelhet P. József, aki korábban késsel ment Pásztor Anna koncertjére, és félő volt, hogy az életére tör. A férfi több száz üzenetet írt, volt, hogy kibelezett kisállatok képeit vagy saját vérével összekent kupakok fotóit küldte az énekesnőnek.

Egészen elképesztő jelenetek játszódtak le tegnap a Pesti Központi Kerületi Bíróság tárgyalótermében. Hosszan sorolták P. József furcsa, érthetetlen, de sokszor félelmet keltő üzeneteit, amelyeket Pásztor Annának küldött. Kinyomtatva több száz oldalt töltenek meg a férfi kusza gondolatai, amelyekkel egy éven keresztül bombázta az énekesnőt, a gyomorforgató képekről már nem is beszélve: fej és szív nélküli nyúl, széttrancsírozott macska, összevérzett dolgok vagy épp lángoló máglya. Józsefet távkapcsolásban hallgatták meg, így Pásztor Annának – akit beidéztetett tanúnak – nem kellett egy légtérben lenni vele. József sokat magyarázkodott, hol azzal, hogy valamit csak „viccnek” szánt, hol pedig azzal, hogy amikor azt írta az énekesnőnek, hogy „kegyelemdöfés lesz”, azt nem úgy értette, hogy leszúrja, hanem szexuális értelemben, akármit is jelentsen ez. Pásztor Anna többször határozottan elutasította a közeledést, de nem számított. Kiderült, hogy amikor P. József elment a Budapest Parkba Pásztor Anna koncertjére, miután meglátták a biztonságiak, még pólót is váltott, és a rendőröknek azt hazudta, hogy nincs nála kés, miközben a cipőjében lapult.


Mint ismert, augusztus óta előzetesben ül a férfi, de kiderült, hogy ez idő alatt is írt levelet az énekesnőnek, akinek a bíróság természetesen nem továbbította ezeket az üzeneteket. A tegnapi tárgyalás végén a bírónő végül úgy döntött, hogy mivel olyan bizonyítékok merültek fel, amelyekkel esetleg az emberölés előkészülete is megállapítható lehet, ezért mostantól a Fővárosi Törvényszék illetékes az ügyben. Ez lényegében azt jelenti, hogy elölről kezdődik majd az eljárás, csak már valószínűleg nem zaklatás lesz a vád, hanem akár emberölés előkészülete, amit öt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetnek. A tárgyalás végén Pásztor Anna lapunknak is nyilatkozott.
– Az elmúlt fél évben olyan érzésem volt, hogy tehetetlen vagyok. Féltettem az életünket. Egymilliószor megfogalmazódott bennem, hogy mit fogok csinálni, ha mégis ránk támad, és rémálmaim voltak arról, hogy a gyerekeim életére tör. A zenekart is féltettem. Soha életemben nem találkoztam vele, és azt hittem, sokkal rosszabb lesz látni, de szerencsére nem volt megrázó. Köszönöm a bíróságnak, hogy lehetővé tette azt, hogy ne kelljen szemtől szemben találkozni vele, ugyanis egyértelmű, hogy ő ezt szerette volna. Ezt a nagyon furcsán perverz randit szerette volna kierőszakolni! Ugyanakkor nagyon sajnálom őt, hogy ilyen zaklatott lélekkel született, ilyen gondolatai vannak. És sajnálom az anyukáját is. De mindennél jobban féltem a gyerekeimet, a családomat a zenekaromat, a rajongókat és természetesen magamat. Ha később úgy dönt a bíróság, hogy mondjuk szabadlábra helyezi, akkor viszont felkészülök bármire! – mondta határozottan Anna.

P. József korábbi fotónkon /Fotó: Mészáros Diána

Pásztor Anna fotó: Cser Dániel

P. Józsefet távkapcsolatban hallgatták meg (háttérben), így Pásztor Annának nem kellett egy légtérben lennie vele fotó: Cser Dániel

 

További cikkek:


Kapcsolódó Cikkek