EUR: 352,72 Ft
CHF: 333,93 Ft
2020. április 10., péntek
Zsolt

Extra

Plágiumvád érte A Dal egyik döntősét

Tegnap este véget ért A Dal második elöntője, továbbjutott Pápai Joci, Szekér Gergő, Nagy Bogi és a nézőknek köszönhetően a Fatal Error. Mégsem alakult ki biztosra a döntősök mezőnye, az egyik versenyzőt ugyanis plágiumvád érte. Az ügyet jelenleg kivizsgálják. 

Pápai Joci Az én apám című dallal első helyen jutott tovább a dalválasztóshow fináléjába. Őt követte Szekér Gergő és Nagy Bogi, aki elsírta magát a színpadon. A 16 éves énekesnő a felnőtté válásról énekelt, produkciója pedig Mező Misit is meghatotta. “Azon csodálkoztam, hogy korábban nem sírtad el magad. Ez nem kor függvénye hogy az ember elérzékenyül-e vagy sem. Én konkrétan a 15 éves szülinapi koncertünkön, amikor a Barátom maradsz című dalt énekeltem, ott ültek mellettem a zenésztársaim, és elbőgtem magam. Ez nem attól, függ, hogy az ember 16 éves vagy 40, hanem, ha elkapja egy érzés, azt nem tudja visszafogni. Hha az ember kilép a nagybetűs életbe, és létezik abban és boldogul, az egy abszolút meghatározó élmény. Ugyanez van a zenei pályán is, és neked egy olyan szép indulásod van ebben a történetben. Én sok-sok sikert, és kevés kudarcot kívánok neked. Megható és ihletett volt” – mondta a Magna Cum Laude frontembere Boginak, akit szerelme, az Ének iskolájából megismert Varga Szabi is elkísért a műsorra.


(Fotó: Cser Dániel)

A négy zsűritag, Vincze Lilla, Both Miklós, Mező Misi és Nagy Feró mellett az ötödik zsűritag ismét a közönség volt, aki végül a Fatal Error nevű hardrock zenekart juttatta tovább. Kiderült, hogy a rocker srácok zord külsejük ellenére nagyon is mélyérzésűek, a frontember, Zsolti például  főként édesanyjának akart bizonyítani. “Nekem személy szerint nagyon fontos volt, hogy anyukámnak tetsszen, mert neki már régóta nagy vágya volt, hogy ebben a műsorban lásson minket. Elégedett volt, elsírta magát, úgyhogy királyul alakult. Szerintem azért is működött ennyire, és azért tudtunk felszabadulni, mert elég hosszú évek munkája van abban, hogy ide lejutottunk. Összefoglalót adtunk most az elmúlt tíz évünkről, és az égvilágon minden kiadtunk magunkból. Én a továbbiakban is a muternek szeretném megmutatni, hogy sikerült kitörnöm” – mondta Zsolti, aki a Kulcs című dalban egyébként barátnője eljegyzéséről énekel. –Megkértem a kezét, és igent mondott, nagyon boldog vagyok– tette hozzá a frontember, aki a zenekarával együtt nagyon hálás volt a közönségnek, hogy továbbjuttatták őket.

(Fotó: Cser Dániel)

Az eredményhirdetést követően mégsem volt fesztelen a hangulat a stúdióban, a műsorvezető Freddie ugyanis elárulta, hogy a egyik versenyzőt plágiummal vádolják. “Kedves nézőink egy nagyon fontos bejelentést kell tennem, a döntőbe jutott dalok közül az egyiket plágiumvád érte. Amint megérkezett a bejelentés a hasonlóságról azonnal elkezdtük kivizsgáltatni az esetet,  a hivatalos szakvéleményt azonban még nem kaptuk meg. Nem szeretnénk alaptalanul senkit sem megvádolni, ezért most nem nevezzük meg az érintett versenyzőt, de amint beigazolódik a gyanú, akkor a dalt és előadóját a szabályok szerint ki kell zárnunk a versengésből. Mivel számunka a verseny tisztasága a legfontosabb, ezért amint megszületik a végső döntés, tájékoztatjuk Önöket. Amennyiben beigazolódik a gyanú, akkor a kizárt versenyző helyére a döntőben az elődöntőkben legtöbb pontot kapott versenyző lép majd” –mondta Freddie. A Dal történetében nem ez az első plágiumvád, tavaly például Szabó Ádám és zenekara, a Yesyes került kétes szituációba.


Az este végén átadták A Dal 2019 Legjobb Dalszöveg Írója díjat is, amelyet a szakmai zsűri Szepesi Mátyásnak ítélt oda a Százszor visszajátszott című dalért. A számot a versenyben a Konyha együttes adta elő. Jövőhét szombaton pedig az is kiderül, hogy ki az a versenyző, aki májusban Tel-Avivba utazhat, hogy hazánkat képviselje az Eurovíziós Dalfesztiválon.

A Konyha zenekar kapta a legjobb dalszövegért járó díjat

Kapcsolódó Cikkek