EUR: 333,10 Ft
CHF: 303,46 Ft
2019. november 19., kedd
Erzsébet

Egyéb Kecskemét

Rabló lett a virágtolvajból

Virágot akart lopni, rablás lett belőle. A kecskeméti rendőrök nemrég fejezték be az ügy vizsgálatát.

2018. április 12-én 13 óra körül egy ismeretlen megjelent egy kecskeméti társasházban, és a lépcsőházból eltulajdonított három, közel 20 ezer forint értékű cserepes növényt. Az egyik lakás tulajdonosa meglátta a férfit, és felszólította, hogy hagyja ott a virágokat, és távozzon. Az ismeretlen a felszólításnak nem tett eleget, az idős embert könyökével félrelökte, és a növényekkel együtt elmenekült. A sértett utánament, a tettes ekkor megpróbálta megütni – miközben fenyegette –, erre az idős férfi hagyta őt elmenni.


A lépcsőház bejáratánál próbálták feltartóztatni a tettest

A növények eltulajdonítását egy nő is észlelte, aki a lépcsőház bejárati ajtajánál próbálta feltartóztatni a tettest. A férfi őt is ellökte, aki az erőfölény miatt nem ellenkezett tovább, így az ismeretlen a virágokkal együtt elmenekült. Az igazságügyi orvosszakértő véleménye alapján az asszony és az idős férfi – a dulakodás eredményeként – könnyű sérülést szenvedett. A kecskeméti rendőrök rövid időn belül azonosították, és még éjfél előtt elfogták R. Bélát, akit kihallgatását követően rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vettek.

A nyomozók a férfit további négy bűncselekmény elkövetésével is gyanúsítják. Kiderült, hogy a gyanúsított a rablást megelőzően ugyanabból a lépcsőházból még aznap másik két lakó virágát is ellopta. Ugyanekkor egy közeli társasház folyosójáról használati cikkeket vett el, és a tárolóból is megpróbált értékeket magával vinni. A helyi gyanúsított ügyében a Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a szükséges eljárási lefolytatta, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó Cikkek

 • A kórházigazgató emlékére

  A kórházigazgató emlékére

  75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

 • Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Zenével emlékeznek Ady Endrére

  Ady Endre a magyar irodalom egyik legnagyobb alakja, akire november 15-én a Makám együttessel emlékezhetnek azok, akik elmennek a Pestújhelyi Közösségi Házba.

 • Tesztüzemben a Zerge

  Tesztüzemben a Zerge

  Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.