EUR: 326,11 Ft
CHF: 290,63 Ft
2019. május 24., péntek
Eszter, Eliza

Egyéb Kecskemét

Rabló lett a virágtolvajból

Virágot akart lopni, rablás lett belőle. A kecskeméti rendőrök nemrég fejezték be az ügy vizsgálatát.

2018. április 12-én 13 óra körül egy ismeretlen megjelent egy kecskeméti társasházban, és a lépcsőházból eltulajdonított három, közel 20 ezer forint értékű cserepes növényt. Az egyik lakás tulajdonosa meglátta a férfit, és felszólította, hogy hagyja ott a virágokat, és távozzon. Az ismeretlen a felszólításnak nem tett eleget, az idős embert könyökével félrelökte, és a növényekkel együtt elmenekült. A sértett utánament, a tettes ekkor megpróbálta megütni – miközben fenyegette –, erre az idős férfi hagyta őt elmenni.


A lépcsőház bejáratánál próbálták feltartóztatni a tettest

A növények eltulajdonítását egy nő is észlelte, aki a lépcsőház bejárati ajtajánál próbálta feltartóztatni a tettest. A férfi őt is ellökte, aki az erőfölény miatt nem ellenkezett tovább, így az ismeretlen a virágokkal együtt elmenekült. Az igazságügyi orvosszakértő véleménye alapján az asszony és az idős férfi – a dulakodás eredményeként – könnyű sérülést szenvedett. A kecskeméti rendőrök rövid időn belül azonosították, és még éjfél előtt elfogták R. Bélát, akit kihallgatását követően rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vettek.

A nyomozók a férfit további négy bűncselekmény elkövetésével is gyanúsítják. Kiderült, hogy a gyanúsított a rablást megelőzően ugyanabból a lépcsőházból még aznap másik két lakó virágát is ellopta. Ugyanekkor egy közeli társasház folyosójáról használati cikkeket vett el, és a tárolóból is megpróbált értékeket magával vinni. A helyi gyanúsított ügyében a Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a szükséges eljárási lefolytatta, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.


Kapcsolódó Cikkek