EUR: 322,14 Ft
CHF: 287,40 Ft
2019. június 18., kedd
Arnold, Levente

Egyéb XV.kerület

Református óvoda épül a Kossuth utcában

A református egyház elnöksége jóváhagyta a Rákospalota-Óvárosi Református Egyházközség tervét, így a Kossuth utca 10. szám alatti üres telken óvoda épülhet.

Ezen a Kossuth utcai telken épülhet meg a református ovi (Fotó: Sáfár Tibor)

A magyar kormány harmincmilliárd forinttal támogatja a református óvodák létrehozását, amiből közel 70 projektet tudnak finanszírozni. 2021-re 29 új óvodai köznevelési intézménnyel bővül a református óvodák száma, ennek jelentős része, szám szerint tíz,  a Dunamelléki Református Egyházkerület területén várja majd a kisgyermekeket.

Mint azt a Rákospalota-Óvárosi Református Egyházközség weblapja hírül adta, az általuk tervezett óvodafejlesztést a Dunamelléki Református Egyházkerület elnöksége támogatta, így a következő esztendőben a Kossuth utca 10. szám alatti telken – amelyet egykoron hitéleti célra igényeltek vissza –, óvodaépítésbe kezd a gyülekezet. Mint megemlítik, fontos tudni, hogy az Országos Óvoda Program során létrejövő intézményekben ugyanolyan szakmai elvek mentén folyik majd a munka, mint a jelenleg is működőkben. A szakmaiság feltételeit az állami jogszabályok és a Református Pedagógiai Intézet által kidolgozott iránymutatások határozzák meg.


Az egyházközösség elsődleges feladata most a kivitelező, valamint ezzel egyidejűleg a nevelők kiválasztása. Olyan szakmai személyzetet szeretnének felállítani, amelynek tagjai tudnak és akarnak az óvodásokhoz szólni az evangélium tanításairól, és készek a krisztusi szeretetet a gyermekekkel megismertetni.
„Fontos, hogy közös ügynek tartsuk az óvodaépítést, ezért örömmel és hálával fogadunk minden hathatós segítséget, amely akár építészi, akár oktatási, akár pénzügyi területre vonatkozik. Karácsony ünnepétől kezdve adakozást hirdetünk. Hálás szívvel köszönjük az erre a nemes célra, örömmel odaszánt adományokat” – olvasható a weboldalon.

Kapcsolódó Cikkek