EUR: 335,33 Ft
CHF: 305,70 Ft
2019. november 19., kedd
Erzsébet

Egyéb Debrecen

Régészek lepték el a BMW területét

Javában zajlanak a régészeti feltárások a BMW-beruházás helyszínén. A Déri Múzeum munkatársai korábban már elvégezték azokat a felméréseket, amelyek során megállapították, hol érdemes a munkát elkezdeni. A 400 hektáros területből egyelőre 17 hektáron kezdtek ásatásokba. Eddig már egyebek mellett két szarmata település nyomaira bukkantak – olvasható a dehir.hu-n.

Mint ismert, Debrecenben, Kismacs és Nagymacs között építi fel új gyárát a BMW, amivel ezer új munkahelyet teremt a városban. A terület előkészítését a város végzi, ezt követően vásárolja meg az autóipari óriás. A régészeknek nyár elejére kell végezniük a munkákkal, de abban bíznak, hogy korábban befejezik a feltárást.


Kapcsolódó Cikkek

  • A kórházigazgató emlékére

    A kórházigazgató emlékére

    75 éve hunyt el Ifj. Dr. Genersich Antal. A vásárhelyi főorvos, kórházigazgató tiszteletére ennek apropóján emléktáblát avattak az általa épített Rapcsák András utca 10. szám alatti Genersich-palota falán. Az ünnepségen elhangzott: Genersich Antal vezetésével, szakmai útmutatásával a régi ispotály helyett egy 9 pavilonból álló 220 ágyas kórház épült, amelynek falai között a mai napig gyógyulnak a vásárhelyiek.

  • Tesztüzemben a Zerge

    Tesztüzemben a Zerge

    Így hívják azt a szolgáltatást, amely még tesztüzemben működik Zalaegerszegen. A forgalomba állított két, egyenként 13 személyes kisbusz a közösségi közlekedést egészíti ki a peremkerületekben élők igényei alapján.