2019. június 17., hétfő
Laura, Alida

Egyéb Zalaegerszeg

Rendelő a Munkácsyban is

Hamarosan új iskolaorvosi rendelő fogadja a Munkácsy szakközépiskola diákjait, akik eddig a Ganzban tudtak hasonló szolgáltatást igénybe venni. A rendelőben számos eszköz áll majd az orvos rendelkezésére a tanulók megfelelő vizsgálatához. Az itteni képzések már régóta indokolták a megfelelő helyiség kialakítását, ami egy régi szertár felszabadulásának köszönhetően valósulhat meg, saját forrásból, valamint a Szakképzési Centrum támogatásával. Az iskola dolgozói, a kollégák együtt vállalták a helyiség kifestését, csempézését. A város általános és középiskoláiban összesen három iskolaorvos, tíz védőnő és két asszisztensnő dolgozik. Ahhoz, hogy minden megfelelően működjön, nagy szervezettségre és összehangoltságra van szükség, annak ellenére is, hogy mindez megelőző alapellátást biztosít a diákok részére. Többek között hirtelen kialakuló vagy már meglévő betegségek megállapítását, életmód-tanácsadást, illetve járványügyi feladatokat is ellát a rendszer. A Munkácsy szakközépiskolában közel 500-an tanulnak, az egészségügyi ellátást biztosító rendelő az engedélyek megérkezését követően nyithat meg, a fiatalok szerdánként 8–12 óra között kereshetik fel.

Kapcsolódó Cikkek

 • Légy szíves! Légy színes!

  Légy szíves! Légy színes!

  Nem mindennapi kiállítás nyílt a Zsókavár Galériában, ahol a kerületben található Értelmi Fogyatékosok Napközi Otthonának MásKépp Műhelyében alkotók műveit tekinthetik meg.

 • Hendrix-műsor Tátraival

  Hendrix-műsor Tátraival

  A hejőcsabai Gárdonyi Parkban, varázslatos környezetében, június 28-án lehet majd egy különleges zenei csemegét nézni-hallgatni.

 • GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra

  GasztroSopron Bortúra címen várnak mindenkit egy egész várost behálózó bortúrára, ahol 11 helyszínen 11 soproni és 11 nem soproni borásszal találkozhatnak a résztvevők június 15-én 14 és 22 óra között.