2019. november 17., vasárnap
Gergő, Hortenzia

Belföld

Repülős Gizi halálhírét keltette az RTL

Szerdán délután több újság is foglalkozott azzal a hírrel, miszerint 92 éves korában elhunyt Kosztor Sándorné Bodnár Gizella, vagy ahogyan a legtöbben ismerik, Repülős Gizi. A gyászhírt az Index és a 24.hu is lehozta az RTL.hu-ra hivatkozva, ám később miután a csatorna weboldaláról eltávolította ezt az információt, mindkét portál korrigálta az erősen álhírnek látszó értesülést.

Az Index ezért megpróbált további részleteket megtudni Repülős Gizi ügyvédjén keresztül, ám ő sem tudta megerősíteni ezt az állítást. Az RTL.hu azóta már eltávolított oldaláról az álhírt, ám a böngészőben még jól látható az egykori írás URL-címe.


A médiából jól ismert betörőnek, besurranó tolvajnak már a negyvenes években is meggyűlt a baja az igazságszolgáltatással. Még kilencven éves kora után sem volt képes felhagyni a bűnözéssel. 2016-ban lopás vétség kísérletének gyanúja miatt kihallgatták, majd bűnügyi őrizetbe vették. Később 2017-ben is próbálkozott besurranásos rablással, ám akkor egy vizslának és a szemfüles tulajdonosnak köszönhetően a bűncselekmény nem valósult meg, így megúszta a bilincset. 2018 áprilisában azonban a Székesfehérvári Járásbíróság 30 napi elzárásra ítélte lopás kísérlete m­iatt.

Repülős Gizi egy 2012-es bírósági eljárás adatai szerint először 1953-ban került összeütközésbe a törvénnyel besurranásos lopás miatt, az elmúlt évtizedekben több mint kétszáz bűncselekményt követett el, és legalább tizenkilenc alkalommal ítélték el. Nevét onnan kapta, hogy az 1950-es években belföldi repülőjáratokkal utazott Budapestről vidékre lopni. Összesen több mint 17 évig ült börtönben.

Kapcsolódó Cikkek