EUR: 334,14 Ft
CHF: 307,17 Ft
2019. november 13., szerda
Szilvia

Belföld

Rettegnek szomszédai a gyilkos anyától

Dühöngenek a házi őrizetben lévő pásztói csecsemőgyilkos szomszédai, akit  azonnal visszaküldenének a börtönbe. A Lokál megszólaltatta a gyermeke megölésével vádolt H. Mónikát.

Mint azt a Lokál megírta, tavaly január elején Pásztón, a Mátra utcában lakó Botisné Edit azzal riasztotta a rendőrséget, hogy Bundi kutyája egy halott kisbaba fejét vitte haza. Kiderült, az újszülött csecsemőt a saját édesanyja, H. Mónika gyilkolta meg újév napján, majd egy bicskával levágta a fejét. A nőt azóta kiengedték a börtönből, régi házuk üresen áll, miután János az élettárs elköltözött, a három gyereket pedig nevelőszülőknél helyezték el.


Fotó: Police.hu

– Havonta egyszer, szombaton, a szomszéd település polgármesteri hivatalában, gyámhatósági felügyelet mellett találkozhatunk az unokáimmal, a kis Mátéval, Jánoskával és Bencével – magyarázta a Lokálnak a nagypapa. – A lányom, Mónika a házi őrizet miatt nem jöhet el velünk a láthatásra. A gyerekek egy éve látták utoljára az anyjukat, hiányolják őt, és még mindig nem sejtik, miért nem találkozhatnak vele.

A Lokál kiderítette, hogy a gyilkos anya Pásztótól nem messze egy közeli kisvárosban, anyja lakótelepi otthonában él. Lapunk megszólaltatta H. Mónikát, aki elmondta: mindent megtesz, hogy újra láthassa életben maradt gyermekeit.


– Elküldtem a kérelmet a bíróságra, hogy felmentést kapjak a házi őrizet alól, és találkozhassak velük – árulta el az asszony, akitől megkérdeztük, mi oka volt szörnyű tettének? – Erre nem szeretnénk válaszolni – zárta rövidre a beszélgetést.

Bár az asszony nem jön ki a másfél szobás, földszinti lakásból, a házban nyílt titok, ki rejtőzik az ajtó mögött. Ugyanis naponta háromszor egyenruhás rendőrök csengetnek be hozzá, ellenőrzik, otthon tartózkodik-e.

– Valaha ez a környék egy nyílt drogtanya volt, aztán jött az új kapitány kutyákkal, és addig razziázott, amíg rend lett. Erre egy hónapja beköltözött a szomszédba egy gyerekgyilkos. A házban mindenki visszaküldené őt a börtönbe, oda, ahova való – mondta dühösen az egyik lakó.

Kapcsolódó Cikkek